Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

YMNOI TOY “THE VOICE OF AMERICA” ΣΤΗΝ YESMENΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ MISTER TSIPRA

Γράφει ο Αντίοχος

Όπως και στη ζωή, έτσι και στην πολιτική οι καλοί αμείβονται. Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, λοιπόν, έχει προκαλέσει στους πέραν του Ατλαντικού… φίλους μας, η «υπεύθυνη» -σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα- πολιτική του mister Tsipra στα εθνικά θέματα. Που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει ο –κατά τα άλλα- λαλίστατος! Γεγονός που οπωσδήποτε εγγράφεται στα συν του αμερικανοκομμουνιστή, για να του επιτρέψουν οι Αμερικανοσιωνιστές να γενεί πρωθυπουργός!

Τη στάση του mister Tsipra, λοιπόν, εγκωμιάζει με άρθρο του στην καθεστωτική «Καθημερινή» ο Αθανάσιος Έλλις, γνωστός στην πολιτική πιάτσα ως...
 “the Voice of America”, διότι θεωρείται ότι απηχεί απευθείας τις αμερικανικές θέσεις.

Ιδού οι ύμνοι προς τον «υπεύθυνο» πολιτικάντη mister Tsipra:
 
«Η στάση Τσίπρα στα εθνικά

Ο Αλέξης Τσίπρας προσεγγίζει συγκρατημένα τις εξελίξεις στην Κύπρο και κατ’ επέκταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπροστά σε ένα επικίνδυνο διπλωματικό περιβάλλον, έχει αποφύγει την κομματική κριτική και τηρεί «εθνική στάση». Σε μία εβδομάδα θα επισκεφθεί τη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο N. Αναστασιάδη και τους ηγέτες των κυπριακών κομμάτων. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση να ενημερωθεί από τον κ. Βενιζέλο, μετά την επίσκεψη του τελευταίου στην Άγκυρα, το ερχόμενο Σάββατο, και πριν από τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα, στις 5-6 Δεκεμβρίου. Αυτό που δεν καταφέραμε στην οικονομία –να λειτουργήσουμε ως φυσιολογική χώρα που ομονοεί μπροστά στα δύσκολα– ίσως γίνει πραγματικότητα στα εθνικά θέματα. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσε λαϊκίστικες προσδοκίες και σε αυτό το τόσο ευαίσθητο μέτωπο… Η προσοχή στρέφεται στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας. Στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τον συγκεκριμένο θεσμό ως «καίριο εργαλείο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», επισημαίνοντας παράλληλα, και ορθώς, την ανάγκη «να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της έντασης και να μην ενταχθεί σε μια επικοινωνιακή λογική επικάλυψης της έντασης»… Η πολύωρη εμπεριστατωμένη ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα μήνα στο Πεντάγωνο ήταν χρήσιμη επί της ουσίας. Παρότι για τους γνωστούς λόγους εσωτερικής μικροκομματικής προσέγγισης και από τις δύο πλευρές, πολλοί επέλεξαν να εστιασθούν στην πολιτική διάσταση της υποδοχής του κ. Τσίπρα από τον κ. Αβραμόπουλο, ο γράφων θεωρεί ότι είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία η πολύωρη ενημέρωση που έγινε στον νεαρό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας».

(ΥΓ): Καταλαβαίνετε τώρα για ποιους λόγους κυνηγάνε με τέτοια μανία οι Αμερικανοσιωνιστές και τα εν Αθήναις ανδρείκελά τους, την Χρυσή Αυγή; Διότι αν ήταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θα χαλούσε τον κόσμο για τις τουρκικές προκλήσεις, καταστρέφοντας την «υπεύθυνη» στάση της συγκυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων στο ξεπούλημα της χώρας και του εθνικού της πλούτου!