Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Εγκληματική Οργάνωση η ΝΔ με αποδείξεις...Πρώην βουλευτής της ψοφοδεξιάς ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ με πλαστές διαθήκες που καταλήστευε ηλικιωμένους!

Πρώην βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας στο νομό Αργολίδας είναι ο αρχηγός της σπείρας που εμφάνιζε πλαστές διαθήκες για να κλέβει τις περιουσίες ευκατάστατων ηλικιωμένων που είχαν φύγει από τη ζωή.



Ο 80χρονος καταζητείται, ενώ για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος επτά άτομα, 3 άνδρες και 4 γυναίκες, ηλικίας από 34 έως 71 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις ηλικίας 53, 60 και 80 ετών.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και η.....
45χρονη στενή φίλη του βουλευτή, η οποία για πολλά χρόνια εργαζόταν ως μοντέλο και πλέον διατηρεί καλλιτεχνικό γραφείο στα νότια προάστια. 

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, μετά την εξέλιξη ποινικής δικογραφίας - κακουργηματικού χαρακτήρα - που είχε σχηματίσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ



Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, η συγκεκριμένη οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον πριν από 5 χρόνια, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Μετά τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτό, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Ακολούθως προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγραφαν στο όνομα τους, στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία. Στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας έτσι παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε δώδεκα ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες) στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Λουτράκι και το Κορωπί, τα όποια ανήκαν σε δυο αδέρφια, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή το 2006 και το 2008, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Η συνολική αξία της εν λόγω ακίνητης περιουσίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό του 1.300.000 €. Από τα ακίνητα αυτά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα δεύτερο διαμέρισμα 81 τ.μ., στο Κουκάκι.
Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δυο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 € περίπου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα συναφή αδικήματα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - NEWSit