Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στην «κοσμάρα» του ο λαθροδήμαρχος Καμίνης: Στην Αθήνα δεν πεινάει κανείς - Ζούμε ένα ατελείωτο πάρτυ!

Εγκλωβισμένος στον μικρόκοσμο του κοσμοπολιτισμού ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βλέπει την πραγματικότητα μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά της θολοκουλτούρας.
«”Δεν υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε στην Αθήνα. Για να πούμε την αλήθεια, έχει δραματοποιηθεί υπερβολικά αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση επηρέασε τη μεσαία τάξη, υπάρχει ένα πρόβλημα πολύ σοβαρό, αλλά δεν υπάρχει πείνα στην Αθήνα” ανέφερε προκλητικά σε συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, η οποία μεταδόθηκε το Σάββατο».

Ενώ σε καθημερινή βάση η φτώχεια συνεχώς αυξάνει, ο Καμίνης ευρισκόμενος «στην κοσμάρα του» κάνει λόγο για υπερβολές: «Έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Το να μιλά κανείς για ανθρωπιστική κρίση εδώ είναι υπερβολικό. Τα πράγματα δεν είναι έτσι» σημείωσε με θράσος. Τη στιγμή που η Αθήνα έχει γεμίσει χιλιάδες αστέγους ο Καμίνης δίνει τη δική του αριθμητική ερμηνεία, λέγοντας ότι: « Τα άτομα που κοιμούνται έξω είναι περίπου 1.000-1.500 συνολικά και η πλειονότητά τους είναι μετανάστες, που έχουν μπει στη χώρα χωρίς χαρτιά και δεν βρίσκουν εργασία».

Προχωρώντας ακόμα πιο πέρα τη συλλογιστική του, στην ερώτηση για την οριακή κατάσταση επιβίωσης που βρίσκονται αρκετές οικογένειες, λόγω της ανεργίας και της ασφάλισης, έδωσε μια απάντηση, η οποία θα ταίριαζε σε προπαγανδιστή της κυβέρνησης. «Ναι, αλλά υπάρχει επίσης  και αγορά μαύρης εργασίας στην Ελλάδα. Παραδείγματος χάριν, υπάρχει κόσμος που πιθανόν να έχασε μια νόμιμη θέση εργασίας, αλλά έχει βρει ή συνεχίζει να έχει μια θέση με καθεστώς παράνομης εργασίας».

Και βεβαίως, ως κερασάκι στην τούρτα, αγνοώντας εντελώς την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις σχέσεις Ισπανών και Ελλήνων είπε τα εξής απίστευτα, δείχνοντας είτε ότι λέει συνειδητά ψέματα, είτε ότι ευρισκόμενος εκτός τόπου και χρόνου αγνοεί πλήρως το τι συμβαίνει στην Ελλάδα του Μνημονίου. «Έχουμε πολλά κοινά σημεία οι Έλληνες και οι Ισπανοί: είμαστε πολύ ανοιχτοί, μας αρέσει να τραγουδάμε, να χορεύουμε, να κουβεντιάζουμε, να τρώμε. Ζούμε το βράδυ, υπάρχει πολλή νυχτερινή ζωή. Μας αρέσει πολύ η ζωή- την απολαμβάνουμε. Και αυτό λέει πολλά» τόνισε, δείχνοντας ή προσποιούμενος ότι αγνοεί πλήρως τη σκληρή πραγματικότητα στη Χώρα.

Οι δηλώσεις του αποτελούν μια πραγματική πρόκληση, καθώς ο Καμίνης γινόμενος «βασιλικότερος του Βασιλέως» προβαίνει σε αναλύσεις της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων που ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν θα τολμούσε, φοβούμενη τη λαϊκή κατακραυγή.

Γιώργος Μάστορας