Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι: Χαρδούβελη, προσοχή στο... βούτυρο!

Η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να ολοκληρώσει επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις. Θα ακολουθήσει την τακτική Βενιζέλου στις διαπραγματεύσεις περί των εθνικών θεμάτων, διαπραγματευόμενη δια της οπισθοχωρήσεως.


Ήδη έχουμε πληροφορηθεί πως η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ως δική της πρωτοβουλία τα περισσότερα εκ μέτρων που θα απαιτούσε έτσι και αλλιώς η τρόικα. Συγκεκριμένα η πλευρά Σαμαρά έχει ήδη προτείνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και πολλούς επιπλέον φόρους, ενώ δεδομένες πρέπει να θεωρούνται συγκεκριμένες αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπως αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

Η κυβέρνηση δίνει άρον - άρον γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους, επιφυλασσόμενη για τα υπόλοιπα μέτρα μετά τις εκλογές, αν και εφόσον οι Έλληνες «χάψουν» την κυβερνητική προπαγάνδα ότι «τελειώνει το μνημόνιο», η οποία θα ενταθεί μετά τη συνάντηση στο Παρίσι. Γι' αυτό άλλωστε παρίσταται στην συνάντηση και ο Χρ. Λαζαρίδης, ο οποίος ως γνήσιος κομμουνιστής θα φροντίσει να δώσει «γραμμή» στα κανάλια της διαπλοκής.

Ο Σαμαράς αφότου δώσει στους εκπροσώπους της τρόικα τα περισσότερα από όσα του ζητάνε, θα τους θέσει την πολιτική κατάσταση, ζητώντας «την «κατανόηση» των πολιτικών δεδομένων της τρέχουσας συγκυρίας», όπως αναφέρει η Καθημερινή. Κοινώς θα τους θέσει το δίλημμα «Στηρίξτε μας αλλιώς έρχεται η Χρυσή Αυγή», ελπίζοντας να βρει ευήκοα ώτα.

Η «ελληνική αποστολή» θα απαρτίζεται από τους Γκίκα Χαρδούβελη, Χρήστο Σταϊκούρα, Τάσο Αναστασάτο από το υπουργείο οικονομικών, τους υπουργούς Δημοσίας Διοίκησης (για να μιλήσει για τις ομαδικές απολύσεις) και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (για να μιλήσει για νέα «τομή» στους συνταξιούχους) καθώς και τους Λαζαρίδη, Πρωτόπαππα (τον γνωστό πασόκο αποτυχόντα βουλευτή) και Παπασταύρου (της Λίστας Λαγκάρντ).

Με τέτοια ομάδα απλά δεν χάνεις... συντρίβεσαι!