Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, οι βουλευτές  του συνταγματικού τόξου αυτοί οι υπέρμαχοι της δημοκρατίας  μυρίστηκαν εκλογές και τρέχουν να ικανοποιήσουν την  εκλογική «πελατεία» τους. Την εντύπωση αυτή δημιουργεί η «βροχή» τροπολογιών που κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας – 61(!) μέχρι χθες και σήμερα μπορεί να γίνουν περισσότερες. Πολλές μάλιστα από αυτές είναι παντελώς άσχετες με το περιεχόμενο του ν/σ. αν και αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Αλλά για ποιο Σύνταγμα μιλάμε αυτοί το Σύνταγμα το ξέρουν μονάχα σαν πλατεία.
 
Οι δέκα τροπολογίες είναι.....
υπουργικές και οι υπόλοιπες 51 βουλευτικές, οι περισσότερες από βουλευτές της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητους. Αφορούν… ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί: Από χρηματοδότηση ερευνητικών κέντρων και επαναπρόσληψη των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, μέχρι ρυθμίσεις για… βοσκοτόπια.
 

Οι τροπολογίες βουλευτών της αντιπολίτευσης αφορούν κατά κανόνα θέματα σχετιζόμενα με το συζητούμενο νομοσχέδιο. Πολλές που κατατέθηκαν από κυβερνητικούς βουλευτές… βγάζουν μάτι: Αφορούν διευθετήσεις στη ΝΕΡΙΤ, χορήγηση δικαιώματος σε ιδιωτικά κολέγια να μπορούν να δίνουν πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης ισότιμα με των δημόσιων πανεπιστημίων κ.ά.
 

Ξεχωρίζουν δύο τροπολογίες του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και κυβερνητικών βουλευτών της επαρχίας:
 
Ο κ. Αρβανιτόπουλος ζητεί να δοθεί η δυνατότητα σε καταστήματα της περιοχής του Μικρολίμανου να διατηρήσουν τις…αυθαίρετες κατασκευές τους για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα. Φαίνεται ότι το ενδιαφέρον του για μαγαζάτορες της εκλογικής του περιφέρειας είναι εντονότατο, αφού επανέρχεται στο θέμα επανακαταθέτοντας την τροπολογία ελάχιστα 24ωρα μετά την απόρριψη της (είχε προσπαθήσει να την ενσωματώσει σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών).
 
Τροπολογία που αφορά τον «καταμερισμό των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων» συνυπογράφουν έξι βουλευτές της Ν.Δ., από εκλογικές περιφέρειες της επαρχίας: Φωτεινή Αραμπατζή, Ι. Τζαμτζής, Π. Βογιατζής, Γ. Γεωργαντάς, Χρ. Κέλλας και Ζέττα Μακρή.
 
Η απάντηση που θα δώσει ο λαός όποτε γίνουν εκλογές είναι ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ