Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Και ο Παπαδημούλης μετά την Μπακογιάννη ζητάει συνάντηση Τσίπρα με Σαμαρά

Μια πρόταση βόμβα, η οποία φαινομενικά κινείται εκτός κομματικής γραμμής, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο twitter έγραψε τα εξής: «Συνάντηση Τσίπρα- Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους».


Κατά μία περίεργη σύμπτωση οι απόψεις του Παπαδημούλη ταυτίζονται με αυτές της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε κι αυτή συνάντηση Τσίπρα- Σαμαρά πριν από λίγες μέρες. Αυτή η «εμμονή» στη συνάντηση των δύο αυτών πολιτικών μπορεί να έχει κάποιες μελλοντολογικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την προοπτική του «μεγάλου συνασπισμού», εφόσον δηλαδή κριθεί σκόπιμο η δημιουργία μιας συγκυβέρνησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Η δομή των προτάσεων Μπακογιάννη και Παπαδημούλη έχει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον Σαμαρά, καθώς σε αυτόν γίνεται η προτροπή για συζήτηση με τον Τσίπρα.

Επομένως, η μη πραγματοποίηση μέχρι τώρα αυτής της συνάντησης οφείλεται αποκλειστικά στον πρωθυπουργό. Απ’ ότι φαίνεται ο Σαμαράς θα έχει τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου στις κινήσεις σκοπιμότητας που γίνονται στην πολιτική σκακιέρα του συστημικού παιχνιδιού. Η αναμενόμενη πανωλεθρία της Ν.Δ στις επερχόμενες εκλογές θα σημάνει και κάτι άλλο, εκτός από το οριστικό τέλος του Σαμαρά από την πολιτική ζωή της Χώρας. Θα σημάνει και την έναρξη των διαδικασιών για μια επικείμενη σύμπραξη (αν χρειαστεί) ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ, καθώς στη θέση του «αδιάλλακτου» Σαμαρά θα βρίσκεται πολύ πιθανόν η «συναινετική» Μπακογιάννη ή κάποιο άλλο παρεμφερές στέλεχος της Ν.Δ. Όπως και να έχει, ο Σαμαράς είναι τελειωμένος και μετράει μέρες μέχρι να τεθεί οριστικά στο μουσειακό κάδρο της Ιστορίας, ως μία κατεξοχήν αποτυχημένη πολιτική προσωπικότητα.

Γιώργος Μάστορας