Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Στην γραμμή Ντόρας και ο Αντώναρος: Σαμαρά ξόφλησες!

Ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή.
Πολλές φορές έχει θεωρηθεί ότι οι απόψεις που εκφράζει αποτελούν εξωτερίκευση των σκέψεων και των απόψεων του πρώην πρωθυπουργού. Με ένα ακόμα αινιγματικό «τιτίβισμα» ο πρώην βουλευτής και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή βάζει εκ νέου φωτιά, στον απόηχο του «μπλόκου» της τρόικα στο Παρίσι. 

Συγκεκριμένα, ο Αντώναρος έγραψε ότι «Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι η ώρα για μια στρατηγική εθνικής συνεννόησης. Με πρωτοβουλία εκείνος που αισθάνεται ισχυρός». Είναι ολοφάνερη η «μπηχτή» απέναντι στον Σαμαρά, ο οποίος θεωρείται ως ο υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση της Χώρας ώστε να χρειάζεται «στρατηγική εθνικής συνεννόησης».

Όσο για την «πρωτοβουλία» του «ισχυρού» είναι πολύ πιθανόν να προμηνύει κάποια συγκεκριμένη παρέμβαση του Καραμανλή. Δεν αποκλείεται, όμως, να αποτελεί και ένα «κάλεσμα» προς τους δελφίνους της Ν.Δ. να προχωρήσουν τώρα σε κάποιες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα ακυρώσουν τον πρωθυπουργό από προθεσμία Σαμαρά.

Ανεξαρτήτως των διαφόρων σεναρίων για την επανάληψη του σκηνικού που παίχτηκε τον Νοέμβριο του 2011, με τον σχηματισμό δηλαδή μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης, η θέση του Σαμαρά ολοένα γίνεται και πιο δυσχερής. Όσο κι αν αρνείται να σηκωθεί από την καρέκλα του, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σε λίγο καιρό θα έχει οριστικά συνταξιοδοτηθεί πολιτικά.

Γιώργος Μάστορας