Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Θέλουν να βγάλουν τους Έλληνες από τα σπίτια - Η κυβέρνηση φέρνει ακόμη πιο κοντά τους πλειστηριασμούς

Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών επιστρέφει δριμύτερος, έχοντας μάλιστα και τις ευλογίες της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με σχετικές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα:
«Με πρόσχημα την ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης και την αποσυμφόρηση του όγκου εργασίας των δικαστηρίων, η κυβέρνηση προχωράει σε ετεροβαρείς και άδικες ρυθμίσεις για πολίτες, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις στη διεκδίκηση του δικαιώματός τους έναντι των τραπεζών και του κράτους. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει έστω και την τελευταία ώρα να ακούσει τη φωνή των φορέων της Δικαιοσύνης και των πολιτών. Διαφορετικά το Δίκαιο θα πληγεί σοβαρά και μαζί του θα πληγεί και η κοινωνία μας, σε μια περίοδο που έχουμε μεγάλη ανάγκη από την υπεράσπισή της έναντι των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Η αρωγή προς τις τράπεζες αποτελεί για τη μνημονιακή κυβέρνηση πολύ πιο σημαντικό στοιχείο από την προστασία των Ελλήνων και των ακινήτων τους. Έχοντας την κυβερνητική «αβάντα» οι τράπεζες βρίσκονται σαφώς σε θέση ισχύος απέναντι σε ιδιοκτήτες ακινήτων, με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Από τις ρυθμίσεις που περιέχει το νομοσχέδιο, σημειώνει το επιμελητήριο, η αναγκαστική εκτέλεση (πλειστηριασμοί κλπ.), εξυπηρετούν αποκλειστικά τις τράπεζες σε βάρος κάθε άλλου δανειστή, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Η κατάπτυστη αυτή κυβέρνηση μπορεί να πνέει τα λοίσθια, αλλά φροντίζει με κάθε τρόπο να δείχνει το μίσος της προς τον Ελληνικό Λαό και τα περιουσιακά του στοιχεία. Εντελώς ανάλγητη και αναίσθητη, φιλοδοξεί να μείνει στην ιστορία ως μία σύγχρονη εκδοχή του Ηρόστρατου.

Γιώργος Μάστορας