Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητρόπουλος έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας με κυβέρνηση Τσίπρα: Μην χαίρεστε, πάλι Μνημόνιο θα ΄χει!

Όσοι νομίζουν πως η αναπόφευκτη πτώση των Σαμαροβενιζέλων και η άνοδος του Τσίπρα θα αλλάξει την ζοφερή πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία, πλανώνται πλάνην οικτρά!
Στον Σύριζα έχουν ήδη δώσει όλα τα εχέγγυα στους διεθνείς τοκογλύφους πως πως συνεχιστεί η ίδια μνημονιακή κατάσταση και το μόνο που θα αλλάξει θα είναι τα πρόσωπα.

Οι επαφές και οι συμφωνίες των Συριζαίων με τα μεγάλα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα έχουν γίνει και ήδη τα "πουλέν" Τσίπρα δίνουν το στίγμα της επόμενης ημέρας. Ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Βήμα 99,5 δήλωσε χαρακτηριστικά: "εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική".

Συγκεκριμένα είπε: "Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους.  Εάν δεν υπάρξει, επαναλαμβάνω, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να τεθεί άμεσα το θέμα διαγραφής του χρέους, δεν είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο; Μπορεί να πάει έτσι η πατρίδα;  Μπορούμε να λέμε στους Έλληνες ότι έχουμε success story; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος".

Με άλλα λόγια, αν και είναι ηλίου φαεινότερον, ο Τσίπρας θα συνεχίσει το καταστροφικό έργο των Σαμαροβενιζέλων και το μόνο που θα αλλάξει θα είναι τα πρόσωπα και το... στυλ.

Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι μια ισχυρή Χρυσή Αυγή που θα σηκώσει το βάρος της Εθνικής Αντιπολίτευσης.