Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ – ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με έναν ιδιότυπο αντάρτικο πόλεων ήρθαν αντιμέτωπες οι ομάδες των ΜΑΤ που διατάχθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες το βράδυ τα επεισόδια στην «αυτόνομη» περιοχή των Εξαρχείων και μάλιστα έχουν να αντιμετωπίσουν και επικοινωνιακό πόλεμο: Μέχρι και για κλοπή μπουκαλιών νερού (!) κατηγορήθηκαν από τα  ΜΜΕ με αφορμή επίθεση ενός περιπτερά σε άνδρες των ΜΑΤ.
 
Το βίντεο που ανέβηκε από χρήστη στο youtube έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, για ένα γεγονός που η ουσιαστική του όμως πράξη, η κλοπή των νερών δεν φαίνεται βέβαια πουθενά.
 
Σύμφωνα με.....
βίντεο που δημοσιεύθηκε καταγράφονται σκηνές όπου «άνδρες των ΜΑΤ κτυπούν ένα υπάλληλο περιπτέρου ο όποιος φωνάζει «Είστε καλά; θα κλέψετε τα νερά;»»!
 
Στο βίντεο φαίνεται συμπλοκή ανδρών των ΜΑΤ με τον εν λόγω υπάλληλο του περιπτέρου ενώ σε κάποια στιγμή εμφανίζεται και η υπάλληλος που ήταν μέσα στο περίπτερο. Ο νεαρός εξακολουθεί να φωνάζει «τι κάνετε» και να λέει ότι πήραν τα νερά με τη βία.
 
Η πραγματική διάσταση των γεγονότων όμως είναι διαφορετική, όπως προκύπτει από έρευνα του defencenet.gr και μαρτυρίες που συλλέχθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.
 
Εκτός του γεγονότος βέβαια πως πουθενά στο βίντεο δεν φαίνεται άνδρες των ΜΑΤ να κλέβουν νερά ούτε καν να κρατούν νερά, τα διασταυρωμένα από άποψη αλήθειας γεγονότων, έχουν ως εξής: Δύο εκ των ανδρών ομάδας των ΜΑΤ που βρισκόταν κοντά στο περίπτερο πήγε στο περίπτερο για να πάρει τρία μπουκάλια με νερό αφού η υπηρεσία τους είχε εγκαταλείψει σε ότι αφορά τον εφοδιασμό τους ακόμα και με νερό..
 
Ο  υπάλληλος που φαίνεται να προπηλακίζεται ήταν έξω από το περίπτερο και βλέποντας τους δύο άνδρες των ΜΑΤ να πηγαίνουν για να αγοράσουν τα τρία μπουκάλια τους είπε: «Δεν πουλάω νερά σε μπάτσους».
 
Οι δύο αστυνομικοί παρόλα αυτά του έδωσαν ένα χαρτονόμισμα για να αγοράσουν τα νερά το οποίο όμως ο υπάλληλος δεν το πήρε αφήνοντάς το να πέσει κάτω.
 
Στη συνέχεια ο ίδιος και σύμφωνα πάντα με αυτόπτη μάρτυρα έπιασε από το λαιμό ένα εκ των δύο αστυνομικών απωθώντας τον. Τότε η υπόλοιπη ομάδα που ήταν σε απόσταση 5 με 6 μέτρων επενέβη για να προσχωρήσει σε σύλληψη του υπαλλήλου και τότε είναι που αρχίζει το βίντεο να δείχνει τη συμπλοκή, με τον υπάλληλο να φωνάζει ευφυώς, γνωρίζοντας ότι βιντεοσκοπείται:  «γιατί κλέβετε τα νερά».
 
Οι σκηνές στο βίντεο είναι ακριβώς κατά τη διάρκεια επέμβασης των ανδρών των ΜΑΤ και στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τον υπάλληλο ο οποίος είχε πιάσει από το λαιμό τον ένα από τους δύο άνδρες των ΜΑΤ.
 
Η συμπλοκή γενικεύτηκε και με άλλα άτομα τα οποία βρίσκονταν γύρω από το περίπτερο ενώ τουλάχιστον 15 άτομα από τους γύρω δρόμους άρχισαν να πετούν πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ τραυματίζοντας σοβαρά δύο από αυτούς.
 
Κάπως έτσι εξελίχθηκε το περιστατικό στην πλατεία Εξαρχείων. Από την επιθυμία κάποιων ανδρών των ΜΑΤ να αγοράσουν τρία μπουκάλια νερό.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr