Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η Χούντα Σαμαρά εξοντώνει τα άτομα με δυσλεξία - Τους αποκλείει με Προεδρικό Διάταγμα από Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

Το επιχείρημα του Βουρλιώτη για να συντάξει το περίφημο όσο και κατάπτυστο πόρισμά του, ήταν ότι η Χρυσή Αυγή θέλει να εξοντώσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικότερα να αποκλείσει κοινωνικά κάθε άτομο που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια ιδιαιτερότητα.
Βέβαια, ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδέστατος και το έχουμε αποδείξει με παλαιότερες αναρτήσεις μας.

Τώρα, αποδεικνύουμε με επιχειρήματα και ακλόνητα στοιχεία ότι η Χούντα του Σαμαρά και του Βενιζέλου, εκτός από τον κοινωνικό αποκλεισμό στον οποίο έχει καταδικάσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τώρα προσπαθεί με τις νομοθετικές της πράξεις να συμπεριλάβει στο ίδιο δυσμενές καθεστώς και τα άτομα με δυσλεξία.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2014, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υπέγραψε από κοινού με την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Τεύχος Α΄2014) και τίτλο: «Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά.»

Στον Γενικό Πίνακα Νοσημάτων, Παθήσεων και Βλαβών που συνοδεύει το Προεδρικό Διάταγμα, η δυσλεξία εντάσσεται στις ψυχικές παθήσεις και χαρακτηρίζεται ως «διαταραχή της μάθησης», η οποία ανάλογα με τον βαθμό της έντασης του φαινομένου, χαρακτηρίζει τους υποψηφίους ως Ι3, Ι4 ή Ι5!!!
Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς το μέχρι σήμερα ισχύον νομικό καθεστώς που ρυθμιζόταν από το Π.Δ. 133/2002 ενέτασσε τα άτομα με δυσλεξία στα πλήρως ικανά άτομα, δηλαδή ως Ι1.

Σημειώνουμε ότι η νομοθετική ρύθμιση του Π.Δ. 11/2014 έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα γίνονται δεκτά από την σύγχρονη επιστήμη, η οποία θεωρεί τη δυσλεξία ως μία απλή «μαθησιακή δυσκολία η οποία υπερνικάται, αφού αφορά παιδιά που έχουν όλες τις ικανότητες και δυνατότητες για τις σχολικές εργασίες. Είναι δηλαδή παιδιά με κανονική ή και ανώτερη νοημοσύνη, χωρίς προβλήματα στην όραση ή ακοή, τα οποία ζουν σε όχι αρνητικά οικογενειακά - κοινωνικά περιβάλλοντα και φοιτούν σε οργανωμένα σχολεία» (Λήδα Αναγνωστάκη, Ψυχολόγος - Ψυχοπαιδαγωγός).

Σύμφωνα μάλιστα με τους επίσης γνωστούς επιστήμονες Μερσινιά Θωμά, Παυλίδη Γεώργιο, Έντουαρντ Χάλογουελ, Πρόποδα Δ. Κώστα και πλήθος άλλων, «δυσλεξία δεν είναι: σημάδι φτωχής ευφυΐας, το αποτέλεσμα τεμπελιάς ή έλλειψης φροντίδας, μια αρρώστια, κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με χάπια ή με δίαιτες, ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα  αλλά… οι δυσλεξικοί μπορούν να υπερπηδήσουν τις δυσκολίες τους και να αναπτύξουν τις ειδικές ικανότητες και τα ταλέντα τους. Πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές και ηγέτες του κόσμου είχαν ή έχουν δυσλεξία, όπως οι δυσλεκτικοί αδελφοί Κένεντι, ο Τσόρτσιλ, ο Ουάσινγκτον, ο Λεονάρντο Ντα Βίτσι, ο Έντισον, ο Μέγας Ναπολέων».

Φανταστείτε πως, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα, ένας γνωστός δυσλεκτικός Στρατηγός που έμεινε στην ιστορία ως... ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, δεν θα είχε μπορέσει να γραφτεί στη στρατιωτική σχολή της BRIEN! Το κωμικοτραγικό της υποθέσεως είναι ότι σήμερα υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας χιλιάδες συμπολίτες μας με δυσλεξία έχοντας επιδόσεις ισότιμες προς τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Τώρα, όμως, η ανθελληνική και ρατσιστική Χούντα Σαμαρά θέλει να στιγματίσει αυτά τα άτομα ως εκ προοιμίου απροσάρμοστα και αντιπαραγωγικά, καθώς η ΕΛΑΣ διαρρέει ότι θα εφαρμόσει το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα και για τις προϋποθέσεις εισαγωγής στις αστυνομικές σχολές!

Τι κρύβεται πίσω από την θέσπιση αυτού του «κοινωνικά ρατσιστικού» Προεδρικού Διατάγματος; Γιατί τέτοια βιασύνη, την ίδια στιγμή που με τη σφραγίδα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορούν πλέον να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές Αλβανοί, Τούρκοι, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί, κ.λπ., εφόσον έχουν την ελληνική υπηκοότητα και ας μην είναι ελληνικής καταγωγής; Πώς είναι δυνατόν να αποκλείεται ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας μας, γνωρίζοντας πως οι δυσλεκτικοί σήμερα καταλαμβάνουν το 15% του πληθυσμού μας;

Παρά ταύτα, το πάνσοφο ΠΔ 11/2014 βαφτίζει τη δυσλεξία «διαταραχή της μάθησης», χωρίς καμία διαφοροποίηση και χωρίς καμία παραδοχή καλυτέρευσης, διαχείρισης και προσπέλασης αυτής της «διαφορετικότητας» αντίληψης και νόησης! De facto λοιπόν έχουμε την εξής λογική αλληλουχία:  Η δυσλεξία είναι διαταραχή της μάθησης και οδηγεί, (φυσικά), σε περιορισμένες γραμματικές γνώσεις και αναγνωρίζεται ως υπαίτια της «νοητικής υστέρησης»!

Βενιζελοσαμαράδες, γνωρίζετε  ότι αυτή σας η απόφαση είναι άδικη, η οποία αποκλείει παιδιά που ονειρευόντουσαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας να υπηρετήσουν την Πατρίδα τους (όσο ακόμα οι λέξεις Πατρίδα, Ελλάδα, Έθνος δεν συνεπάγονται εκτέλεση για όποιον τις ξεστομίσει)! Προσπαθείτε, όπως και σε άλλους τομείς, να κάνετε και το στράτευμα και την αστυνομία χώρο για να στελεχωθεί από άτομα που θα διαταχθείτε από τους εντολοδόχους σας να τοποθετήσετε!

Όσο για τον Κ. Παπούλια, αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπογράψει το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα. Έχει υπογράψει τόσες ανθελληνικές διατάξεις που έχει χάσει το μέτρημα!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είναι η μόνη η οποία νοιάζεται για την Πατρίδα και όσο κι αν την σπιλώνουν με ψεύτικες κατηγορίες περί «ρατσιστικών» επιθέσεων, ο «κοινωνικός» ρατσισμός και η προκρούστεια πολιτική που προωθεί η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου και οι λοιποί εθνοπροδότες είναι ξεδιάντροπη, βδελυρή και αυτό έχει γίνει πλέον απόλυτα οφθαλμοφανές από τον Ελληνικό Λαό.