Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ακόμα μία αμφισβήτηση από την Μπακογιάννη: Δεν ξέρει ο Σαμαράς από διαπραγμάτευση...

Σε σχεδόν καθημερινή βάση η Ντόρα Μπακογιάννη αμφισβητεί με δηλώσεις της, άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο, τον κομματικό της προϊστάμενο Αντώνη Σαμαρά, με προφανή σκοπό να βρίσκεται σε θέση ισχύος την επόμενη ημέρα μετά την αναμενόμενη εκλογική συντριβή.


Αυτή τη φορά, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε με νόημα ότι «Υπάρχουν θέματα που μπορεί ενδεχομένως εάν χρειαζόταν να τα διαπραγματευτώ εγώ, να τα διαπραγματευόμουν διαφορετικά. Θα έκανα μεταρρυθμίσεις αλλά θα ζήταγα από την τρόικα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία για εμένα είναι η βάση της ανάπτυξης της χώρας», ενώ λίγο πιο κάτω πρόσθεσε ότι «θα διαπραγματευόμουν με αυτόν τον στόχο... Άρα πρέπει να μειωθούν οι φόροι, αυτό εννοώ με τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση».

Άλλη μία σαφής διαφοροποίηση της Μπακογιάννη, η οποία κρατεί αποστάσεις από τα πεπραγμένα της κυβερνητικής πολιτικής προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της στον εσωκομματικό εμφύλιο που προμηνύεται μετά την μετεκλογική εκπαραθύρωση του Σαμαρά. Με τα πιο πρόσφατα λεγόμενά της, αμφισβητεί ευθέως τη διαπραγματευτική ικανότητα του Σαμαρά, λέγοντας ότι η ίδια θα διαπραγματευόταν διαφορετικά πάνω σε κάποια θέματα.

«Με το γάντι» η Μπακογιάννη χτυπάει τον Σαμαρά και ως ένα γνήσιο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη ετοιμάζει την εκδίκησή της για τα όσα αναγκάστηκαν να υποστούν από τον τύπο αυτόν, τόσο για τα γεγονότα του 1992-93 όσο και για τη χρονική περίοδο που ο Σαμαράς έγινε αρχικά αρχηγός της Ν.Δ και κατόπιν πρωθυπουργός της Χώρας.

Γιώργος Μάστορας