Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ξεσαλώνουν οι ανθέλληνες αλβανοί - Εισβάλλουν σε σχολεία και βεβηλώνουν τις Ελληνικές σημαίες!

Το περιστατικό αυτή τη φορά συνέβη στο γυμνάσιο Ποδοχωρίου Καβάλας και σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου δύο μαθητές και δύο εξωσχολικοί, όλοι τους αλβανικής καταγωγής, παραβίασαν τον προαύλιο χώρο του γυμνασίου και κατέβασαν την Ελληνική Σημαία από τον ιστό της.


Οι καταγγελίες του σύλλογου όμως δεν τελειώνουν εδώ. Σε επιστολή του προς τον διευθυντή του σχολείου αλλά και προς την διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάνει αναφορά ότι στο σχολείο δεν τηρείται ο κανονισμός περί έπαρσης και ανάρτησης σημαιών (Κ.Π.Δ. 223/96 παράγραφος 33), σύμφωνα με τον οποίο μια φορά την εβδομάδα θα πρέπει να γίνεται επίσημα η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και να ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή συγκέντρωση παιδιών και με την παρουσία όλου του διδακτικού προσωπικού.

Αυτό το περιστατικό έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και ξύπνησε άσχημες μνήμες από τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, όταν αλβανός μαθητής στην Καβάλα κάτεβασε την Ελληνική Σημαία, την έκαψε και ανάρτησε Τουρκική! Αν λάβουμε υπόψη και το πρόσφατο περιστατικό στα Μουδανιά της Χαλκιδικής, πλέον τα αντεθνικά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι διόλου τυχαίο.

Η πραγματική αιτία είναι ότι την τελευταία περίοδο βιώνουμε την έξαρση του αλβανικού εθνικισμού στα Βαλκάνια που σε συνάρτηση με την υποβάθμιση των Ελλήνων και την διάλυση του κράτους από το εθνοκτόνο μνημόνιο της υποταγής δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα για την περιοχή μας.

Εις βάρος των αλβανών μαθητών σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και διακεκριμένες φθορές και οι δύο υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας. Μένει να δούμε αν τώρα η Δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα για την προάσπιση των εθνικών συμβόλων ιδιαίτερα σε μια εποχή που δοκιμάζονται όλες οι αξίες και οι αρχές του Ελληνισμού.