Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο Πρετεντέρης χαρακτηρίζει εμμέσως τον Σαμαρά ως βλάκα!

Η παραίτηση του Ψυχάρη από την βουλευτική του ιδιότητα ήταν ένα ακόμη δείγμα της σταδιακής εγκατάλειψης του Σαμαρά από τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές του στον χώρο των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Την Κυριακή, μάλιστα, το «Βήμα» κάνει ακόμη πιο συγκεκριμένο τον διαχωρισμό του, τόσο από τον Σαμαρά όσο και από τον «εταίρο πλήρους ευθύνης» Βενιζέλο, με ένα κείμενο γραμμένο όχι από κάποιον «τυχαίο» υπάλληλο του ΔΟΛ, αλλά από τον Πρετεντέρη.

Υπό τον βροντερό τίτλο «οι βλαβερές συνέπειες της βλακείας», η μοναδική φωτογραφία που συνοδεύει το σχετικό άρθρο είναι αυτή που απεικονίζει τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Χαρδούβελη. Το κείμενο σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο ο Πρετεντέρης χαρακτηρίζει ως «βλακώδη φόρο». Μπορεί μέσα στο άρθρο ο χαρακτηρισμός της βλακείας να απευθύνεται εξίσου τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην τρόικα, είναι όμως ολοφάνερο ότι ο στόχος του είναι τα τρία εικονιζόμενα πρόσωπα και ιδίως ο Σαμαράς. Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο είναι η επιβεβαίωση της γνωστής ρήσης: «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις».

Πλαγίως, πλην σαφώς, ο Σαμαράς χαρακτηρίζεται ως «βλάκας» από τον πιο γνωστό δημοσιογράφο του ΔΟΛ. Προφανώς το «άδειασμα» του συγκεκριμένου (και όχι μόνον) εκδοτικού οργανισμού σε βάρος του Σαμαρά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς αυτός θεωρείται ξοφλημένος πολιτικά και με πορεία μη αναστρέψιμη. Στην όλη ιστορία, όμως, υπάρχει και το προσωπικό «δράμα» του Σαμαρά, ο οποίος βλέπει ούτε λίγο ούτε πολύ να τον αποκαλεί βλάκα ο Πρετεντέρης






Το «δράμα» συνίσταται στο γεγονός ότι ο Σαμαράς πριν από λίγο καιρό υπερασπίστηκε στο Κοινοβούλιο με θέρμη τον Πρετεντέρη, έναν από τους πλέον μισητούς στον Ελληνικό Λαό τύπους, προκαλώντας την γενική θυμηδία. Και η ανταπόδoση του Πρετεντέρη ήταν να τον συγκρίνει εμμέσως με τον δείκτη ευφυΐας του πρωταγωνιστή των κόμικς Άβερελ Ντάλτον. Αυτό μπορεί να ειπωθεί και ως αχαριστία…

Γιώργος Μάστορας