Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ: Καταδικάστηκε ο Παπαντωνίου για την απόκρυψη 1,3 εκατ. ευρώ από το πόθεν έσχες

Αυξάνουν και πληθαίνουν οι καταδικασθέντες Πασόκοι. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δικογραφίες για κακουργήματα και πολλές καταδίκες αλλά είναι απορίας άξιο πως δεν έχει βρεθεί ακόμα ένας εισαγγελέας τις ενώσει και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δρα υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.




Παρόλα αυτά η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» με εντολή Σαμαρά έχει προφυλακίσει τον Αρχηγό και την μισή κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής χωρίς στοιχεία, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και χωρίς να υπάρχει ούτε μία καταδίκη εις βάρος τους.

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Η ποινή είναι μετατρέψιμη σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε επιπλέον, σε χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, ενώ το
δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο, που παραστάθηκε ως Πολιτική Αγωγή, ποσό 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Η παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες αφορά στο οικονομικό έτος 2009.

Το αδίκημα σχετίζεται με τον λογαριασμό του 1,3 εκατ. ευρώ στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκαρντ. Στο δικαστήριο δεν ήταν παρόντες ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τον συνήγορό τους

Την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη και για δεύτερη παράβαση που αποδίδεται στον πρώην υπουργό και αφορά το έτος 2008, ενώ αναμένεται η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες που αντιμετωπίζουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.