Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Νέα “επιτυχία” Λοβέρδου μετά τα δωρεάν μαθήματα αλβανικών: Χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» στα σχολεία!

Τις προάλλες ο Λοβέρδος μετέβη στην Αλβανία και στα πλαίσια της «συνεννόησης» υποσχέθηκε ότι θα βάλει τα αλβανικά να διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία.
Από ότι φαίνεται η κίνηση αυτή αβρότητας από πλευράς του Λοβέρδου προς την Αλβανία που επιβουλεύεται την υπόλοιπη Ήπειρο, αφού κρατά σκλαβωμένη την Βόρεια Ήπειρο, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους αλβανούς.

Μάλιστα έσπευσαν να σημαιοστολίσουν τα σχολεία τους, βάζοντας και τις προβλεπόμενες αφίσες με την «Μεγάλη Αλβανία».

Αντιγράφουμε σχετικώς από το himara.gr: «Λίγες μόλις ώρες μετά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στην Αλβανία, η εκπαίδευση στην γείτονα χώρα συνεχίζει σε ίδιους ρυθμούς. Κατά την επίσκεψη αυτή ακούστηκαν δεσμεύσεις και υποσχέσεις της Αλβανίδας Υπουργού Παιδείας για για κοινή επιτροπή σχετικά με την επίβλεψη του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων που μέχρι πρότινος περιλάμβαναν αλυτρωτικό περιεχόμενο και αναφορές στην μεγάλη Αλβανία. Κάποια σχολεία αντιδρώντας σε όλα αυτά τοιχοκόλλησαν τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων.

Όπως μας μεταφέρει ο συντάκτης του himara.gr και ανταποκριτής του Αθηναικού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αλβανία, Ι. Πάτσο, η φωτογραφία του άρθρου είναι απ' τον εσωτερικό χώρο του αλβανικού κολεγίου "Turgut Ozal" στο Δυρράχιο και απεικονίζει τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει την Κέρκυρα και τα όριά της φτάνουν μέχρι την Θεσπρωτία, διάφορες προσωπικότητες της Αλβανικής ιστορίας καθώς και λέξη "Autokton", δηλαδή Αυτόχθονες.

Κατά την επικοινωνία μας ο κ Πάτσο μας ενημέρωσε επίσης πως τα σχολεία "Ahmet Gashi" και "28 Nentori" που εδρεύουν στα Τίρανα, το πρωί κατά την διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών παίζουν στα μεγάφωνα εθνικιστικά τραγούδια.

Αφού λοιπόν μετά από χρόνια προβάλει ο κίνδυνος η μεγάλη Αλβανία να σβηστεί απ' τα αλβανικά βιβλία κάποιοι βρήκαν τον τρόπο να αναπληρώσουν το κενό και να δώσουν συνέχεια σε μια υπόθεση που προκαλεί ένταση όχι μόνο στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και αρκετές άλλες Βαλκανικές χώρες.»