Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η «πολιτική ορθότητα», η Κανέλλη και ο Στύλιος

Όσο κι αν απέχουμε πλέον αρκετές ημέρες από το γνωστό περιστατικό ανάμεσα στον πρώην (πλέον) υφυπουργό Παιδείας, Γιώργο Στύλιο, και την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο απόηχος αυτού του γεγονότος νοηματοδοτεί το ξεσκέπασμα μιας τραγικής αλήθειας, η οποία αφορά την δειλία και την ατολμία που χαρακτηρίζει τους φιλελεύθερους.
Μοιραία, αυτά τα χαρακτηριστικά διέπουν και την σημαντικότερη πολιτική έκφραση του φιλελευθερισμού στην Χώρα μας, δηλαδή τη ΝΔ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε ένα ακόμη σαφές και ενδεικτικό δείγμα της εξαθλίωσης και του εκφυλισμού που διέπει το κόμμα αυτό. Έχοντας μια.....
ξεκάθαρα ηττοπαθή νοοτροπία, η ΝΔ σέρνεται πίσω από τις ιδεοληψίες και τα στερεότυπα της αριστεράς, σπεύδοντας με το κόμπλεξ κατωτερότητας που την διακατέχει να ικανοποιήσει και την πλέον φαιδρή-προκλητική επιθυμία των πάσης φύσεως μπολσεβίκων, εξευτελίζοντας έτσι τόσο τον δικό της εαυτό, όσο και τα στελέχη της. Η «διαμάχη» Στύλιου-Κανέλλη είναι το πιο πρόσφατο δείγμα της παρακμιακής κατάστασης που επικρατεί στο ετοιμόρροπο κτήριο του Σαμαρά. Μια εριστική, αγενής και χυδαία τύπισσα, η οποία ηδονίζεται να ψευτομαγκίζει και να τραμπουκίζει λεκτικά εκφοβίζοντας και απειλώντας, καθορίζεται από τους παραχαράκτες των ΜΜΕ και από το πολιτικό κατεστημένο ως το απόλυτο μέτρο για το τι είναι σωστό και τι λάθος, τι επιτρέπεται να ειπωθεί και τι όχι. Κάτι σαν «κανελλόμετρο» δηλαδή… Μεγαλοαστή της Εκάλης η ίδια, γνωρίζει από πρώτο χέρι την δειλία και την ατολμία που χαρακτηρίζει όχι μόνο την τάξη της, αλλά και το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου.

Γι’ αυτό, εκμεταλλευόμενη δεόντως τις συγκυρίες της μεταπολίτευσης, το «πιασάρικο» δημοσιογραφικό όνομα που έχει αποκτήσει και τους ισχυρούς επικοινωνιακούς δεσμούς που διαθέτει, έχει αναδειχθεί  σε μια «ιερή αγελάδα» του συστήματος, την οποία δεν επιτρέπεται να αγγίζει και να αμφισβητεί κανείς. Πολύ χειρότερα η ίδια, με μια συμπεριφορά μεταξύ χουλιγκάνου και θαμώνα της Τρούμπας, χυδαιολογεί ασύστολα και πουλά φτηνή «μαγκιά» του χειρίστου είδους, μην έχοντας τον παραμικρό ενδοιασμό να απευθύνει ευθείες απειλές για εξόντωση και σφάξιμο των πολιτικών της αντιπάλων. Από την ρήση «Από το Πέραμα ως το Κερατσίνι φασίστας δεν θα μείνει», λίγο καιρό  πριν τις δολοφονίες των Συναγωνιστών μας Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, μέχρι την υπόσχεση στον βουλευτή  της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο, ότι όταν έρθει η ώρα του θα τον σφάξει κι αυτόν, όπως ακριβώς έκαναν οι μπολσεβίκοι με τους μενσεβίκους, με τον ίδιο να δέχεται αδιαμαρτύρητα (!) την στοχοποίησή του ως μελλοντικό θύμα της επικράτησης του ΚΚΕ.

Η Κανέλλη αποτελεί την πιο θλιβερή επιτομή της θρασυδειλίας στον πολιτικό λόγο, με «επιχειρηματολογία» που οδηγεί ευθέως στην ασυναρτησία και την φλυαρολογία και με προεκτάσεις που παραπέμπουν σε μετατροπή μιας ακατανόητης άποψης σε ενδεχόμενα ιατρικά δεδομένα… Από την άλλη μεριά, εκτός από την ανεκδιήγητη στάση του Σαμαρά, ο οποίος σπεύδει πανικόβλητος να ικανοποιήσει το απύθμενο μίσος της αριστεράς και μικραίνει ακόμη περισσότερο το κόμμα του, πραγματικά αλγεινή εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του ίδιου του Στύλιου. Η εικόνα του στις δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις ανήμερα του περιστατικού ήταν απολύτως θλιβερή, καθώς είδαμε έναν ηττοπαθή άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε το σθένος να υποστηρίξει την αξιοπρέπειά του. Άφησε εντελώς απροστάτευτο τον εαυτό του να γίνει έρμαιο στην δημοσιογραφική ασυδοσία του Πρετεντέρη, της Σαράφογλου, της Κοσιώνη. Με τρεμάμενη φωνή, μασούσε τα λόγια του, γνωρίζοντας ότι η «πολιτικά ορθή» στάση που είχε διαταχθεί να κρατήσει, όχι μόνο τον έκανε να μην μπορεί  να υπερασπίσει, έστω  και στοιχειωδώς, τον εαυτό του και την αξιοπρέπειά του, αλλά και να τον παραδίδει στην χλεύη και την ειρωνεία των προαναφερθέντων δημοσιογράφων. Και όμως, οι συνοδοιπόροι του ανίκανου να υπερασπίσει την Τιμή και την Υπόληψή του Στύλιου υποστηρίζουν ότι η ΝΔ είναι το αντίδοτο αντίστασης στην έλευση του ΣΥΡΙΖΑ…

Το γεγονός ότι για την υπεράσπιση της αγενούς, υπερφίαλης και υβρεολόγου Κανέλλη ΟΛΑ τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» έβγαλαν ανακοίνωση συμπαράστασης, δείχνει την σαθρότητα του πολιτικού κατεστημένου, το οποίο κινείται στον μονόδρομο της «πολιτικής ορθότητας». Η «πολιτική ορθότητα» δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα είδος «διανοητικού AIDS», το οποίο διαδίδεται από συγκεκριμένους πολιτικούς, κοινωνικούς, εκδοτικούς οργανισμούς, με συγκεκριμένο σκοπό να εμποδίσει την υγιή ανάπτυξη οποιασδήποτε μορφής ανεξάρτητης σκέψης από τον συστημικό μηχανισμό. Σε μια σειρά ζητημάτων η διεθνιστική αριστερά και ο κοσμοπολιτικός φιλελευθερισμός έχουν βρει τον κοινό παρονομαστή συνεννόησης, συνλειτουργίας και από κοινού δράσης. Μακριά από την Εθνική Παράδοση και από το Γνήσιο Λαϊκό Αισθητήριο, οι αυτόκλητοι ακόλουθοι του «πολιτικά ορθού» τερατουργήματος δημιουργούν ένα ακαλαίσθητο έκτρωμα, το οποίο υιοθετεί τόσο τις οικονομικές δομές του καπιταλιστικού συστήματος, όσο και την κοινωνική αποδόμηση των αριστεριστών. Ένα ανθελληνικό κράτος σ’ όλες τις πτυχές των εκδηλώσεών του. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ