Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Όλοι οι βόθροι πέφτουν στο ποτάμι…

Συνεχίζεται η συστηματική παραχάραξη της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας από τις διάφορες εταιρίες δημοσκοπήσεων, οι οποίες παίζοντας διάφορα πολιτικά παιχνίδια, δεν δίνουν λογαριασμό πουθενά για τον βάναυσο βιασμό της πραγματικής δύναμης των κομμάτων και της απήχησής τους στον Ελληνικό Λαό.
Ανεξαρτήτως του αν οι δημοσκοπικές εταιρίες «παίζουν» με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια κοινή συνισταμένη σ’ όλες τις «μετρήσεις» τους, η οποία έχει να κάνει με το σαθρό και σαχλό δημιούργημα του «πρωταγωνιστή» της δημοσιογραφικής παρακμής και τηλεοπτικής μιζέριας, Σταύρου Θεοδωράκη, δηλαδή «το Ποτάμι». Τρεις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιεύονται σε εφημερίδες του Σαββάτου, δείχνουν το μόρφωμα του τσαντοκουβαλητή Θεοδωράκη όχι μόνον ως καθαρά τρίτο κόμμα, αλλά και με σχετική διαφορά ασφαλείας από το τέταρτο. Και στις τρείς, μάλιστα, δημοσκοπήσεις η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κυμαίνεται μεταξύ 5ης και 6ης θέσης.

Είναι προφανείς οι λόγοι που τα διάφορα παπαγαλάκια του καθεστώτος διαστρεβλώνουν, σε τέτοιον βαθμό, την αλήθεια και αμφισβητούν το αυτονόητο, ότι δηλαδή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι καθαρά -και με διαφορά- η Τρίτη Πολιτική Δύναμη του Τόπου. Το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κληθεί ο προφυλακισμένος Αρχηγός του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, ως ο επικεφαλής της Τρίτης Πολιτικής Δύναμης, να πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για την διερευνητική εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης δημιουργεί τεράστιους πονοκεφάλους και εφιάλτες σ’ όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις του συστήματος. Προωθούν, επομένως, το δημιούργημα των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ σε πολύ προκλητικό βαθμό, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Και πριν τις εκλογές του Μαΐου «φούσκωναν» το Ποτάμι με εξωφρενικά ποσοστά (το «Έθνος» του Μπόμπολα είχε φτάσει στο σημείο να γράφει ότι μπορεί να πλησιάσει και το 15%!), για να «στερέψει» τελικά στο 6,6% και την πέμπτη θέση, από την τρίτη, την οποία κατελάμβανε στις οποιεσδήποτε δημοσκοπήσεις. Αντιθέτως, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία έλαβε το 9,4% στις ευρωεκλογές του Μαΐου, στις ίδιες «έγκυρες» δημοσκοπήσεις ελάμβανε ποσοστά από 4-6%.

Το ίδιο βρώμικο παιχνίδι παίζουν και τώρα. Θέλουν να πιστεύουν ότι θα υπάρξουν αφελείς, οι οποίοι θα φάνε το παραμύθι των στημένων δημοσκοπήσεων και των πατρόνων τους και θα δεχθούν ότι μέσα σε 6 μόλις μήνες η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει χάσει μέχρι και 60% της δύναμής της, ενώ ο ανύπαρκτος στην κοινωνία Θεοδωράκης πιάνει διψήφια ποσοστά. Γνωρίζουν, βεβαίως, την πραγματικότητα. Γνωρίζουν ότι η Ελληνική κοινωνία δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες του Μπόμπολα, του Ψυχάρη και των διαφόρων άλλων ισχυρών του πλούτου. Αφού δεν είχαν κανένα πρόβλημα να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων με τις κατάπτυστες δημοσκοπήσεις προ των ευρωεκλογών, δεν διστάζουν τώρα να διαπράξουν το ίδιο. Μόνο που οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, που θα αποτυπωθούν στην κάλπη, θα διαψεύσουν και θα εξευτελίσουν, για μια ακόμη φορά, όλους αυτούς τους απατεώνες της εσκεμμένης παραπληροφόρησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ