Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Άρθρο καταπέλτης από ελβετική εφημερίδα: «Πεθαίνει η μεσαία τάξη στην Ελλάδα»

Για να διαπιστωθεί, τελικά, η πραγματική τραγική κατάσταση στην οποία έφεραν την Χώρα μας οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις  πρέπει να αγνοούμε εντελώς τον εγχώριο φιλοκυβερνητικό τύπο και να βλέπουμε τι γράφουν διάφορα ξένα έντυπα.
Όπως π.χ. η ελβετική εφημερίδα «Neue Zurcher Zeitung», η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Η αποσύνθεση της μεσαίας τάξης», σχολιάζει την κατάρρευση της παραδοσιακής κοινωνικής διαστρωμάτωσης στη Χώρα μας κατά την εποχή της λιτότητας, της ευρωπαϊκής επιτήρησης  και των λανθασμένων συνταγών των διεθνών οικονομικών οργανισμών. Δηλαδή τον αφανισμό της μεσαίας τάξης.

«Οι μεγαλύτερες αλλαγές έγιναν στην κοινωνία, η οποία όχι μόνο έπρεπε να δεχθεί μεγάλους περιορισμούς στο επίπεδο διαβίωσης, αλλά φοβάται ακόμα περισσότερο για περαιτέρω αστάθεια στον οικονομικό και πολιτικό τομέα και για τη ζωή της. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε πάνω από 30%, οι μισθοί μειώθηκαν γύρω στο 25% και όλο και περισσότεροι άνθρωποι απειλούνται από τη φτώχεια» υποστηρίζει το άρθρο, το οποίο τονίζει ότι στην Ελλάδα «άνθρωποι που κάποτε ένιωθαν ασφαλείς, που είχαν κοινωνική ασφάλιση και σύστημα υγείας, σήμερα φοβούνται για το μέλλον».

Η εφημερίδα αυτή δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά το αυτονόητο. Καταγράφει, δηλαδή, την σκληρή πραγματικότητα που ισχύει στην Χώρα μας, χωρίς τους λεκτικούς «ανακουφισμούς» και τα υπόλοιπα ψέματα, με τα οποία σερβίρουν τον κόσμο οι φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση φυλλάδες.

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις του «συνταγματικού τόξου» με την αλλοπρόσαλλη, ανάλγητη και απάνθρωπη πολιτική τους επέφεραν συντριπτικά χτυπήματα στους Έλληνες Εργαζόμενους. Η κυβέρνηση Σαμαρά ενώ έχει δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής ανασφάλειας και εργασιακής γαλέρας, όχι μόνο δεν προσπαθεί έστω να βελτιώσει την κατάσταση, αλλά απεναντίας επενδύει σ’ αυτές τις συνθήκες φόβου για να παραλύσει κάθε δυνατή αντίδραση.

Θέλει να καλλιεργήσει σαφή φοβικά σύνδρομα στον Ελληνικό Λαό, καλλιεργώντας του τη νοοτροπία ότι αν δεν δεχθεί την κατάσταση όπως είναι, τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο. Βασιζόμενη ακριβώς πάνω σ’ αυτή την τεχνητή και ύπουλη καλλιέργεια του φόβου η μνημονιακή συγκυβέρνηση επιχειρεί να χαλιναγωγήσει τις αντιδράσεις των Ελλήνων και να συνεχίζει την επιζήμια για την Πατρίδα και τον Λαό πολιτική της.

Γιώργος Μάστορας