Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Για όλα φταίει ο υπάλληλος! - Το μήνυμα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "Εμπρός"

Τρόμος τον Δεκαπενταύγουστο για την Ν.Δ.


Ο περίφημος ΕΝΦΙΑ είναι γεγονός ότι προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο σύνολο του Ελληνικού λαού, ο οποίος βλέπει να δημεύεται σιγά-σιγά κατ’ ουσίαν η περιουσία του και αυτό προς χάριν των διεθνών τοκογλύφων, στους οποίους έχουν δηλώσει απόλυτη υποταγή οι εξουσιαστές της χώρας, η συγκυβέρνηση Βενιζέλου Σαμαρά. Χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας του λαού είναι ότι εξαφανίστηκαν από όλα τα πανηγύρια της Παναγίας άπαντες οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να πάει ούτε στο πανηγύρι του χωριού του στην Πύλο δηλώνοντας ασθενής. Όσο για τον εορτασμό στην Τήνο της Μεγαλόχαρης, όπου είναι και το επίκεντρο των εορτασμών κάθε χρόνο, όχι μόνο δεν παρουσιάστηκε υπουργός, αλλά ούτε και βουλευτής και έστειλαν να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου!

Η λαλίστατη Πιπιλή βγήκε και είπε ότι δεν τολμούσε να κυκλοφορήσει στην περιοχή της από την οργή του κόσμου για τον ΕΝΦΙΑ και όλα αυτά, όπως είπε, από το λάθος που έκανε ένας υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών! Αμέσως αρπάχτηκαν από τον αστείο αυτό ισχυρισμό της Πιπιλή οι εργολάβοι της κυβερνητικής προπαγάνδας και άρχισαν να γράφουν στις φυλλάδες και να λένε στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι δεν φταίει η κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά ένας υπάλληλος! Σκεφτείτε τι αίσθημα ευθύνης έχουν αυτοί που για κακή τύχη της Ελλάδας κυβερνάνε την χώρα!

Έφταιγε όμως ο υπάλληλος; Δυστυχώς για αυτούς είχαμε την δημόσια καταγγελία του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας εφοριακών, ότι το κείμενο του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ ήρθε έτοιμο γραμμένο στα αγγλικά και απλά μεταφράστηκε! Ιδού πως κυβερνούν οι Σαμαροβενιζέλοι. Βάζουν τους υποτακτικούς τους, δηλαδή τους άβουλους βουλευτές χωρίς γνώμη και ψηφίζουν νόμους που έρχονται έτοιμοι και μάλιστα σε αγγλική γλώσσα.

Απέναντι στον ποτάμι των αντιδράσεων και τις λαϊκής οργής, βγήκαν οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης και δήλωσαν ότι θα αλλάξουν τον ΕΝΦΙΑ. Λένε πάλι ψέματα! Το μόνο που θα αλλάξουν είναι τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες αυθαίρετα έθεσαν σαν αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αυτές που ισχύουν για γειτονικές περιοχές. Τίποτε άλλο δεν θα αλλάξουν. Απλά με όλα αυτά τα ψέματα κερδίζουν πολιτικό χρόνο, χρόνο ο οποίος δυστυχώς δραματικά τελειώνει γι αυτούς.

Επί της ουσίας, ο ΕΝΦΙΑ όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. 
καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, είναι αντισυνταγματικός, αφού αντικαθιστά το περίφημο «χαράτσι». Όμως για το «χαράτσι» έχει βγάλει απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι είναι συνταγματικό μόνο στην περίπτωση που είναι προσωρινό και έδωσε μάλιστα και καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2012. Επομένως, το να υπάρχει «χαράτσι» - ΕΝΦΙΑ το 2014 είναι αντισυνταγματικό.

Η κυβέρνηση όμως, και μαζί με αυτή άπαντες οι megaλο νταβατζήδες επιμένουν. Επιμένουν ότι θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, ότι έρ- χεται «ανάπτυξη» και άλλα πολλά… Πιστεύουν ότι δημιουργώντας μία επί του προκειμένου κυριολεκτική εικονική πραγματικότητα θα αλλάξουν τα αληθινά γεγονότα.

Το μέλλον θα τους διαψεύσει με τρόπο τραγικό. Και αυτό θα συμβεί με βεβαιότητα στις προσεχείς εκλογές που δεν αργούν.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ