Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η καθαρότητα της Χρυσής Αυγής αναγκάζει τους πολιτικάντηδες να την αντιγράψουν

Έχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε προεκλογικά η κυβέρνηση, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, σχετικά με την χρηματοδότηση των κομμάτων.
Είχαμε πει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελεί μία αναίσχυντη αντιγραφή του σχεδίου νόμου που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή από το 2012 και προέβλεπε την μείωση κατά 80% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Είχαμε πει και μακάρι να διαψευστούμε από τα γεγονότα, ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου είναι καθαρά προεκλογική χρήσεως. Δηλαδή θα προβληθεί αρκούντως από τα κανάλια και τις εφημερίδες, θα χρησιμοποιηθεί στο επόμενο «Ζάππειο» από τον Σαμαρά και μετά τις εκλογές θα ξεχαστεί, γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει τα κόμματα της κλεπτοκρατίας. Ιδιαιτέρως οι διατάξεις που απαγορεύουν την δανειοδότηση των κομμάτων, με χρήση της μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης, είναι κάτι απαγορευτικό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο σημείο που αναδεικνύει την προσφορά της Χρυσής Αυγής στον Έλληνα πολίτη, πέραν του ότι έστω και αναγκαστικά κατατέθηκε σχέδιο νόμου περιστολής της κρατικής χρηματοδότησης. Στο άρθρο 12 του επίμαχου νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η απαίτηση τήρησης βιβλίων Γ κατηγορίας από τα κόμματα, γεγονός που αποτελεί μία ακόμη επιτυχία της Χρυσής Αυγής. Επίσης επιτυχία της Χρυσής Αυγής ο περιορισμός στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που πλέον μπορούν να είναι έως τρεις, γεγονός που καθιστά τον έλεγχο πιο εύκολο και άμεσο.

Τα κόμματα έως τώρα κρατούσαν βιβλία Β κατηγορίας, γεγονός το οποίο επέτρεπε διάφορες μεθοδεύσεις ως προς τα έξοδα που γίνονταν από την κρατική χρηματοδότηση. Κάπως έτσι είχε γίνει και η αντιρατσιστική διαδήλωση κόστους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχαν όλα τα αποκόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ήταν μηδενικού κόστους.  

Στην περίπτωση των βιβλίων Γ κατηγορίας, τα οποία είχε η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή, τα πράγματα είναι πολύ πιο σαφή και δεν μπορεί να ξεφύγει τίποτα. Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, που είναι το μοναδικό κόμμα που ελέγχεται συνεχώς από την αρμόδια επιτροπή και το ΣΔΟΕ είχε τέτοιου είδους βιβλία, τους αναγκάζει να προσαρμοστούν έστω και στα λόγια.

Εν τέλει και απαντώντας στον πυρήνα του νομοσχεδίο, ας το φέρουν… Ας το φέρουν και να δούμε μετά πως θα επιβιώσουν οι ταγοί της κλεπτοκρατίας. Η Χρυσή Αυγή από την άλλη μη λαμβάνοντας ούτε δεκάρα από το κρατικό χρήμα, όχι μόνο εντείνει την δράση της, αλλά και συνεχώς μοιράζει τρόφιμα στον δοκιμαζόμενο, από την κρίση, Ελληνικό Λαό.