Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

«Παρών» ψήφισαν οι ΑΝΕΛ στην τροπολογία για τους χρεοκοπημένους καναλάρχες - ΒΙΝΤΕΟ

Σε αντίθεση με την ξεκάθαρη θέση της Χρυσής Αυγής απέναντι στην τροπολογία για τη συγχώνευση των ΜΜΕ, την οποία και καταψήφισε, οι ΑΝΕΛ ψήφισαν «παρών», αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τον λόγο για τον οποίο είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του συστήματος.
Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι συμφωνούν σχετικά με τη ρύθμιση που προβλέπεται για τις διαφημιστικές εταιρείες αλλά έχουν ενστάσεις σχετικά με την μη δυνατότητα θεματικών ραδιοφώνων και τηλεοπτικών σταθμών να μετατραπούν σε ενημερωτικούς. Ακόμα, τόνισαν πως με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα υπάρξει σύγχυση μεταξύ τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων των ΜΜΕ.

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για την τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε χρεοκοπημένους καναλάρχες, να διαγράφουν χρέη και να αποκτούν προνόμια. Μάλιστα, με την τροπολογία αυτή, επιχειρηματίες, προφανές παράδειγμα ο Μπόμπολας, μπορούν να έχουν την κυριότητα τόσο τηλεοπτικών σταθμών, όσο και την δυνατότητα  να αναλαμβάνουν ταυτόχρονα δημόσια έργα χωρίς κυρώσεις, παρά την εμφανή παραβίαση του Συντάγματος.

Όχι ότι δεν το έκανε έως τώρα, αφού όλα τα δημόσια έργα στην Ελλάδα φέρουν την υπογραφή «ΑΚΤΩΡ», αλλά μιας και κατατέθηκε τροπολογία, έπρεπε να ρυθμιστεί και αυτή η «λεπτομέρεια», αφού λεπτομέρεια θεωρεί η κυβέρνηση την καταπάτηση του Συντάγματος.