Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η Χούντα Σαμαρά αποθρασύνθηκε: Δέκα χρόνια φυλακή σε όποιον αμφισβητεί το καθεστώς στο διαδίκτυο!

Όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο με την πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι βιώνουμε "Οργουελικές" καταστάσεις.


Μην έχοντας κανένα άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει τον πολιτικό λόγο και την δράση των Ελλήνων Εθνικιστών, η Χούντα Σαμαρά απροκάλυπτα πια καταστρατηγεί την ελευθερία έκφρασης και λόγου.

Σε αυτό το πλαίσιο πέρα από τις συνεχιζόμενες πολιτικές διώξεις και τον εκτρωματικό αντιρατσιστικό νόμο, η παραδικαστική κλίκα Αθανασίου προωθεί ακόμα ένα αντιδημοκρατικό εκτρωματικό νομοθέτημα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης προτείνει σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα.

Όπως γράφει «Το Βήμα» μέσα σε μια πλειάδα αλλαγών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ελαστικοποίηση των ποινών για καταχραστές του δημοσίου (!), υπάρχει και μια διάταξη που καταστρατηγεί το συνταγματικό δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης και λόγου.

Συγκεκριμένα προβλέπονται ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και δέκα χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω Διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης.
Με άλλα λόγια όποιος αμφισβητήσει δημόσια ή μέσω διαδικτύου την Χούντα Σαμαρά ή τους εκπροσώπους της, οδηγείται απευθείας στην φυλακή. Βέβαια, η νομοθετική διάταξη κάνει λόγο για προσβολή του Πολιτεύματος.

Και ποιος εγγυάται ότι κάποιος "πρόθυμος δικαστικός λειτουργός" από αυτούς που έχουν τελευταία αμαυρώσει τον θεσμό της Δικαιοσύνης δεν θα συσχετίσει κάποια αναφορά στον πρωθυπουργό ή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με την προσβολή Πολιτεύματος;

Και πόσο παράνομο θα είναι πια κάποιοι να αναφέρονται στην επταετία 1967-1974 και όσα είχε κάνει το στρατιωτικό καθεστώς; Κι αν θελήσουν να εξυμνήσουν κάποιες πράξεις της επταετίας θα πηγαίνουν φυλακή ισόβια ή θα τουφεκίζονται στο Σύνταγμα;

Τι θα γίνει με το διαδίκτυο όπου υπάρχουν χιλιάδες αναρτήσεις και βίντεο σχετικά με το στρατιωτικό καθεστώς; Θα ποινικοποιηθεί και το "like";

Είναι ξεκάθαρο πως η Χούντα Σαμαρά, αντιλαμβανόμενη την εξάπλωση των εθνικιστικών Ιδεών μέσω διαδικτύου, του μόνου μέσου που παραμένει ακόμα ελεύθερο, επιδιώκει ακόμα μία φίμωση. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά.... Δεν θα προλάβουν!