Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ομολογία βουλευτή της ψοφοδεξιάς: Έχουμε χάσει τους δεξιούς ψηφοφόρους. Πήγαν στην Χρυσή Αυγή!

Ξεκάθαρη παραδοχή ότι η ΝΔ έχει χάσει οριστικά τους πατριώτες ψηφοφόρους της αποτελούν τα λεγόμενα του Βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα
στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", όπου ανάμεσα σ’ άλλα και ερωτώμενος για την άποψή του για την διεξαγωγή ενός συνεδρίου της ΝΔ και με ποιους όρους απάντησε ως εξής:

«Η κρίση έχει οδηγήσει σε αναθεωρήσεις πολλών δεδομένων και έχει προκαλέσει, αν θέλετε, και μια κρίση ιδεολογικής ταυτότητας σε όλα τα κόμματα. Υπάρχουν κόμματα τα οποία σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τον ιδεολογικό τους εαυτό της προηγούμενης δεκαετίας, όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο η ΝΔ έχει ταυτότητα. Εκεί, όμως, πρέπει να προσέξουμε γιατί βλέπω τελευταία να γίνονται συζητήσεις για να έρθουν στο κόμμα διάφοροι, οι οποίοι, όπως επεδείχθη, δεν ευτύχησαν ιδεολογικά και πολιτικά σε τίποτα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε πιο πολύ στον χώρο του Κέντρου, γιατί θεωρώ ότι όσο η Ν.Δ. φεύγει προς τα δεξιά μεγεθύνεται το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής».

Πέρα από την ομολογία του ότι το ΠΑΣΟΚ  και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπερδεμένο τον ιδεολογικό τους εαυτό και από την αναγκαστική, λόγω θέσεως και ιδιότητας, άποψη ότι «Μόνο η ΝΔ έχει ταυτότητα» (τι ταυτότητα; Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο; Κοινώς «ούφο»; Γιατί μόνο τέτοιου είδους ταυτότητα θα μπορούσε να έχει η ΝΔ…), έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι παραδέχεται ευθέως πως η ΝΔ στην ουσία έχει χάσει οριστικά τους δεξιούς ψηφοφόρους της και γι’ αυτό πρέπει να κινηθεί προς το κέντρο, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια προς τα δεξιά το μόνο που θα καταφέρει είναι να δυναμώσει κι άλλο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η ΝΔ, λοιπόν, δια στόματος ενός από τους πιο γνωστούς βουλευτές της πετάει «λευκή πετσέτα» ως προς την πατριωτική δεξαμενή των πρώην ψηφοφόρων της, θεωρώντας τους πλέον οριστικά χαμένους. Κάτι άλλωστε, το οποίο φαίνεται και στις νέες δημοσκοπήσεις (δημοσιευμένες και μη), με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να ανεβαίνει συνεχώς και την κατρακύλα της ΝΔ να μην έχει σταματημό.