Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΙΩΝΙΟΙ ΝΟΜΟΙ

Γράφει ο Αντίοχος  

Ενώ καθημερινώς αποβιβάζονται στα νησιά του Αιγαίου μας καραβιές με εκατοντάδες –κάποιες μέρες και με χιλιάδες- λαθρομετανάστες, δημιουργώντας αδιαχώρητο, η υπουργός προσέλκυσης λαθρομεταναστών Τασία Χριστοδουλοπούλου (που είναι ομολογουμένως η πιο επιτυχημένη υπουργός της συγκυβέρνησης!), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο κόκκινο», προανήγγειλε την κατάθεση στη βουλή του νέου νόμου για την Ιθαγένεια, εντός της εβδομάδας!
 
Εν συνεχεία, η υπουργός απολογήθηκε στα συντρόφια που την άκουγαν, για την αργοπορία που παρατηρήθηκε στην κατάθεση του νομοσχεδίου, ως εξής:
 
«Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια δεν είναι αυτονόητο. Θέλουμε να....
υπάρχει ένας νόμος που να ισχύει για πάντα, ώστε τα παιδιά να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Για να το φτιάξουμε και να προσπαθήσουμε να μη μας το κηρύξουν ξανά αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά. Προσπαθήσαμε, με βάση την απόφαση που κήρυξε τον προηγούμενο νόμο για την ιθαγένεια αντισυνταγματικό, να κάνουμε έναν τέτοιο συνδυασμό των διατάξεων, ώστε πραγματικά να μη μπορεί να μας τον αγγίξει κανείς στο μέλλον. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που αυτή την εβδομάδα θα μπει στη Βουλή, γιατί πραγματικά αυτά τα παιδιά δικαιούνται να είναι πολίτες αυτής της χώρας».
 

Και βέβαια, το νέο λαθρο-νομοσχέδιο θα περάσει οπωσδήποτε -πιθανότατα με τις ψήφους όλων των κομμάτων του… συνταγματικού τόξου, και δικαίως η Χριστοδουλοπούλου είναι ενθουσιασμένη γι’ αυτό, αλλά κάτι… ξεχνάει: πως κανένας νόμος δεν είναι αιώνιος. Κι όταν ο λαός το αποφασίσει, θα τον καταργήσει αμέσως η μελλοντική εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο, και θα’ ναι μέρα – μεσημέρι! Κι αυτό δεν είναι «σχήμα λόγου», όπως τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του Μνημονίου!