Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Δραστηριότητες Τοπικών: Βόρεια Προάστια

Πολυπληθές κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων, πραγματοποίησε  στις     9-6-2015 επισκέφτηκε τον ιερό χώρο θυσίας και Τιμής, στο Μανιάκι Μεσσηνίας,
εκεί όπου αγωνίστηκε και θυσιάστηκε ο θρυλικός ήρωας της Επανάστασης, Παπαφλέσσας με 300 διαλεκτά  παλληκάρια, στις 20-5-1825, εναντίον 6000 άρτια εξοπλισμένων και εκπαιδευμένων  Αιγυπτίων στρατιωτών, του Ιμπραήμ. Αρχικά οι συναγωνιστές, έχοντας και την συνδρομή κλιμακίου συναγωνιστών των Τ.Ο. Μεσσήνης και Τ.Ο. Καλαμάτας, ανήλθαν στο ύψωμα του Μανιακίου όπου βρίσκεται το Ηρώο της μάχης και η επιτύμβια στήλη με τα ονόματα των πεσόντων, προσκύνησαν στον ιερό ναό που βρίσκεται  εκεί, και ενημερώθηκαν για το ιστορικό της μάχης από τον γραμματέα της Τ.Ο. Μεσσήνης με πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων μέσα σε κλίμα συγκίνησης από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Απόστολο Γκλέτσο εκ μέρους της ΤΟ Βορείων Προαστίων και του Αρχηγού μας Νικολάου Μιχαλολιάκου και το μέλος της Τ.Ο. Καλαμάτας Αχιλλέας Μαστορίδης , εκ μέρους της Τ.Ο. Καλαμάτας. Ακολούθως έψαλλαν με θέρμη τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος και με απόλυτη τάξη αποχώρησαν.

Στην συνέχεια οι συναγωνιστές επεσκέφθησαν το Ταμπούρι της Αναστάσεως, την οχυρή θέση στην οποία εικάζεται ότι βρήκε τον θάνατο ο ίδιος ο Παπαφλέσσας , εκεί όπου βρίσκεται ο αγέρωχος  ανδριάντας του Εθνομάρτυρα. Ο Γραμματέας της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων  Μιχάλης Μπέλλος έκανε κατάθεση στεφάνου  εκ μέρους της αιματοβαμμένης Τοπικής. Και πάλι, ο  Εθνικός Ύμνος δόνησε την ατμόσφαιρα και  έστειλε μήνυμα στις ψυχές των Ηρώων ότι κάποιοι  Έλληνες  δεν ξεχνούν, και τιμούν,  ακόμα και την τελευταία σταγόνα  Ελληνικού αίματος, που έγινε σπονδή στον Βωμό της Ελευθερίας!

 
 
 
Μετά το προσκύνημα στο Μανιάκι, όλοι οι συναγωνιστές συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση  στην Χώρα Μεσσηνίας, όπου διενεμήθη μεγάλη ποσότητα εντύπου υλικού στους κατοίκους  και τους καταστηματάρχες του χωριού, οι οποίοι υποδέχτηκαν την επίσκεψη αυτή με μεγάλο ενθουσιασμό.

Τέλος, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης η δράση έληξε με κατάθεση στεφάνων από τους Γραμματείς των Τ.Ο. Βορείων Προαστίων Μιχάλη Μπέλλο και Τ.Ο. Μεσσήνης, στο ρολόι της πλατείας, στην μνήμη των πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους αλλά και στην μνήμη των 14 σφαγιασθέντων Ελλήνων από τους κουμουνιστές, μετά τα θλιβερά γεγονότα της Γενοκτονίας του Μελιγαλά, τον μαύρο Σεπτέμβριο του 1944. Ο Γραμματέας της Τ.Ο. Μεσσήνης Ιωάννης  Ζαφειρόπουλος, εξιστόρησε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες το χρονικό της ανηλεούς σφαγής των 14 Ελλήνων πατριωτών. Σε στάση προσοχής, οι συναγωνιστές  των ΤΟ Βορείων Προαστίων, Μεσσήνης και Καλαμάτας έψαλλαν και εδώ τον Εθνικό Ύμνο και των Ύμνο του κινήματος, τιμώντας την μνήμη των Ελλήνων που διαχρονικά θυσιάστηκαν για να μείνει τούτος ο Ιερός  τόπος, Ελλάδα!