Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Όχι στην υποτέλεια και τους πολιτικούς της εκφραστές

Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, αλλά με μια σαφή και προκαθορισμένη κατεύθυνση, βλέπουμε να υπάρχει ένα διπλό φαινόμενο, με την ίδια όμως κατάληξη.
Από την μια πλευρά είναι η νέα μνημονιακή συμφωνία που θα υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ από την άλλη υπάρχει η νοοτροπία της υποτέλειας, η οποία ενόψει αυτής της συμφωνίας διαχέεται από όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του καθεστώτος, με προεξάρχοντα φυσικά τα συστημικά ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό το κάλεσμα προς την κυβέρνηση που έκανε μια από τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές φωνές του «συνταγματικού τόξου» πριν από λίγες ημέρες, μετά την συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες: «Είναι πλέον προφανές ότι ο πιο πικρός λογαριασμός μεγαλώνει σε καθημερινή βάση – χωρίς όφελος προς τους Έλληνες. Ας μην τον κάνουμε χειρότερο». Αν, βεβαίως, οι παραδοσιακοί κήρυκες της υποτέλειας λένε εντελώς κυνικά και «χύμα» αυτό που τους χαρακτηρίζει, οι αντίστοιχοι κήρυκες της «πρώτη φορά Αριστερά» το λένε πιο «κόσμια», με τον ραφινάτο τρόπο που διέπει τους πολιτικούς τυχοδιώκτες και σαλταδόρους: «Εμείς διαπραγματευτήκαμε όσο πιο σκληρά γινόταν, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαμε. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, διότι η Ευρώπη έχει έναν συντηρητικό χαρακτήρα στις ηγεσίες των κρατών της».

Ανέκαθεν, φυσικά, η υποτέλεια αποτέλεσε συνοδευτικό στοιχείο του Ελληνικού κράτους, το οποίο στην πραγματικότητα ουδέποτε απελευθερώθηκε ουσιαστικά από τα δεσμά του, ύστερα από την Εθνεγερσία του 1821. Από την θεωρία της «μικράς και εντίμου Ελλάδος», μέχρι τα «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας», «ανήκομεν εις την Δύσιν» και το πλέον πρόσφατο «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ. Αυτό είναι το παν», η πορεία της υποτέλειας είναι διαχρονική και με παρόμοιο επί της ουσίας περιεχόμενο. Φτάσαμε, λοιπόν, σήμερα να βαφτίζονται ως «εθνικό συμφέρον», «πατριωτικό καθήκον» και «ελπίδα για τον Λαό», οι ολοένα και πιο επεκτατικές βλέψεις των διεθνών τοκογλύφων.  
Η επιβεβαίωση της ανυπαρξίας της Εθνικής Ανεξαρτησίας, σε συνδυασμό με το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και την επέκταση της «κινεζοποίησης» του Ελληνικού Λαού αποτελεί το εφιαλτικό όραμα των ξένων δυνάμεων και των εγχώριων συνεργατών τους. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές προσδοκίες του Ελληνικού Λαού διαψεύστηκαν οικτρά από τις διάφορες κομματικές φατρίες του καθεστώτος, οι οποίες έκαναν σπέκουλα με τον πόθο του για απαλλαγή από το Μνημόνιο.

Ενθυμούμενοι όλα αυτά, και μη αποδεχόμενοι σε καμία περίπτωση την υποτέλεια ως τετελεσμένο γεγονός, ας προετοιμαστούμε ως η πολιτική έκφραση του Λαϊκού Εθνικισμού να οργανωθούμε καλύτερα, να αγωνιστούμε πιο δυνατά και να νικήσουμε, για ένα ευοίωνο μέλλον για την Πατρίδα και τον Λαό. Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Ελληνισμού!

Γιώργος Μάστορας