Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΣΕΝΑΡΙΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ…

Γράφει ο Αντίοχος

Τις τελευταίες ώρες, κρυφο-παπαγαλάκια της Συγγρού κυκλοφορούν διάφορα σενάρια. Βεβαίως, ο… πεινασμένος έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται καρβέλια, αλλά εμείς σας τα μεταφέρουμε:
 
Σενάριο 1ο: Ο Σαμαράς λέει και ξαναλέει ότι ο Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες. Αν όμως ο Δήμας αποσυρθεί μετά τη δεύτερη ψηφοφορία τι γίνεται; Δε στέκει το σενάριο. Διότι, ο Σαμαράς σίγουρα γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο Δήμας δεν τραβάει, αλλά δεν εύρισκε άλλον πρόθυμο να στραπατσαριστεί. Αν είχε κρυφό άσσο στο μανίκι του τον… Σούπερμαν, γιατί δεν τον έβγαζε από την αρχή να τελειώνουμε;
 
Σενάριο 2ο: Με πρόσχημα το…
κατεπείγον της «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα, υποχρέωση του Σαμαρά σε παραίτηση, σχηματισμός κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» και εκλογή προέδρου –όχι του Δήμα- με τις ψήφους των γνωστών προθύμων της ΔΗΜΑΡ (τέως και νυν, που όμως έκαναν πίσω μόλις άκουσαν το όνομα του Δήμα), του Ανδρουλάκη και των 4-5 «περίεργους» του κόμματος Καμμένου, στους οποίους έκανε αναφορά ο Μελάς. Δύσκολο να κάτσει το σενάριο. Διότι, ο φον Αντωνάκης δεν παραιτείται ούτε με… σφαίρες!
 
Σενάριο 3ο: Την… τελευταία ώρα τα βρίσκουν ο φον Αντωνάκης με τον mister Tsipra, εκλέγουν από κοινού πρόεδρο και ορίζεται ημερομηνία προώρων εκλογών μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (κατά προτίμηση στα μέσα Ιουνίου 2015, οπότε η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων κλείνει τριετία). Κι αυτό δύσκολο, για δύο λόγους. Πρώτον, σιγά να μην τηρήσει την υπόσχεσή του ο φον Αντωνάκης. Λίγο καιρό πριν θα επικαλεστεί σοβαρούς… εθνικούς λόγους που επιβάλλουν να κλείσει… τετραετία. Και δεύτερον, αν δεχτεί κάτι τέτοιο ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιστρέψει στο 4%.
 
Όπως καταλαβαίνετε, όλα του γάμου δύσκολα, κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο φον Αντωνάκης και η… τρελοπαρέα του, μετράνε μέρες!
 
(ΥΓ): 13 και σήμερα μείνανε, Αντωνάκη μας