Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο Στρατηγός άνεμος λάβρος κατά Σαμαρά στο παρά πέντε… Τώρα το θυμήθηκε;

Γράφει ο Αντίοχος

Δριμύτατη επίθεση με σκληρότατους χαρακτηρισμούς κάνει στον καταρρέοντα φον Αντωνάκη ο Βύρων Πολύδωρας (γνωστός και ως… «Στρατηγός Άνεμος»), με άρθρο του στην Kontranews, απαντώντας στη στημένη σαββατιάτικη συνέντευξή του στην ΝΕΡΙΤ.


Ιδού το «ζουμί»: «Καλύτερους συνηγόρους των συμφερόντων τους, οι Τεύτονες τραπεζίτες και η Κομσομόλα του Βερολίνου, από τους ανθύπατους-υπηρέτες τους στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να βρουν, ούτε βρήκαν ποτέ. Ούτε στους δωσίλογους της άλλης κατοχής (1941-44)! Και μιλούν για ευθύνες ενώπιον της ιστορίας. Οι αναίσχυντοι. Που τη μόνη σχέση που έχουν με την ιστορία είναι εκείνη του Εφιάλτη και των «Μηδιζόντων».

Η ανώμαλη «ψευδαίσθηση μεγαλείου τους» (illusion de grandeur) είναι τέτοια και τόση που θεωρούν το άθλιο και άρρωστο μωροφιλόδοξο συμφέρον τους σαν συμφέρον της πατρίδας και του λαού («στα γόνατα») σαν κοινό καλό. Αυτό είναι ολοζώντανος φασισμός. Μπροστά στα μάτια μας. Από τηλεοράσεως. Νομιζομένη ισχύς από τρελλούς ηγέτες, χωρίς αξίες και ηθική και χωρίς αφιέρωση στον λαό, στην ιστορία και στα ηρωϊκά παραδείγματα αυτοθυσίας τους. Αυτή η απονομιμοποιημένη δύναμη φασισμού μας επεδείχθη προχθές από τηλεοράσεως. Αλλά γιατί τόσος πανικός; Μήπως κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς, οι θεατές του δράματος; Μήπως π.χ. ότι έχει διαταχθεί η απόλυτη τιμωρία τους εκτός από την ήττα τους; Λέω μήπως…».

Πολύ καλά τα λέει βεβαίως ο… στρατηγός και προσυπογράφουμε, αλλά έχουμε και μια ένσταση: τώρα στο «παρά πέντε» τα κατάλαβε όλα αυτά; Τώρα που λένε οι φήμες ότι βρήκε κομματική στέγη άρα και πιθανότητα επανεκλογής (στο Επικρατείας του κόμματος Καμμένου); Τόσον καιρό που ήταν βουλευτής της νουδούλας και ψήφιζε προθυμότατα «ναι σε όλα» (τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους) δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα; Αλλά και τόσον καιρό που ήταν «ανεξάρτητος» και μέχρι την τελευταία στιγμή οι φήμες (για τις οποίες αρκούσε μία και μόνη διάψευσή του, που όμως δεν έκανε ποτέ!) έδιναν κι έπαιρναν ότι διαπραγματεύεται με τον Σαμαρά την ψήφο του για την προεδρία έναντι πολιτικών ανταλλαγμάτων; Στρατηγέ, άργησες πολύ και δε μας πείθεις!

Εθνικισμός