Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Εφημερίδα “Ακρόπολη”: Ο παράφρων Σαμαράς ζητάει συναίνεση

Δηκτικό άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου για την ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολη"

Ο παράφρων ζητάει συναίνεση! Ποιος; Αυτός που έκλεισε στην φυλακή τον Αρχηγό κόμματος που έχει εκλεγεί με δημοκρατικό τρόπο και αποτελεί την τρίτη, πέρα πάσης αμφιβολίας τουλάχιστον, πολιτικής δύναμης της χώρας.


Μια ακόμα προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εμφανίστηκε δήθεν ενωτικός και δήθεν συναινετικός, κι έδωσε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ελπίζοντας να πείσει κάποιους αφελείς. Ποιος; Αυτός που έκλεισε τον Αρχηγό κόμματος που έχει εκλεγεί με δημοκρατικό τρόπο και αποτελεί την τρίτη, πέρα πάσης αμφιβολίας τουλάχιστον, πολιτική δύναμη της χώρας, μαζί με τους βουλευτές του.  
Το αδίκημα τους ήταν ότι του έκλεβαν ψήφους!

Το μήνυμα της συναίνεσης και της ενότητας σε κρίσιμες για τον τόπο περιόδους είναι ίσως η καλύτερη συνταγή. Αλλά έχει μεγάλη, τεράστια σημασία ποιος το απευθύνει και με ποια εχέγγυα. Ο Σαμαράς είναι ο πλέον ακατάλληλος να απευθύνει τέτοια μηνύματα, γι΄ αυτό και αυτή του η προσπάθεια έπεσε ήδη στο κενό.

Είναι ένας παρανοϊκός πρωθυπουργός και επικίνδυνος για τον τόπο. Είναι πραγματικά αστείο να απευθύνει εκκλήσεις συναίνεσης και ενότητας, ο πολιτικός που κατακερμάτισε την παράταξη του σε απειράριθμα κομματίδια και παγίωσε την διαίρεση στην κοινωνία ανάμεσα στους ολίγους, διαπλεκόμενους, εκλεκτούς του, που συνεχίζουν να  επωφελούνται από τις σχέσεις τους με την εξουσία, έναντι των πολλών, εντίμως εργαζομένων πολιτών που δεν έχουν καμία προοπτική, είναι άνεργοι και χρωστάνε παντού, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά επιβαρύνει συνεχώς, οριζοντίως και αδιακρίτως εκατομμύρια Ελλήνων.

Σε αυτή την πολιτική ζητεί συναινέσεις ο Σαμαράς. Και το χειρότερο; Ελπίζει ότι θα βρει! Η κυβέρνηση του έλαβε το μεγαλύτερο πακέτο βοηθείας στον κόσμο, εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και κατάφερε όχι μόνο η χώρα μας να παραμείνει και σήμερα η πιο χρεωμένη χώρα στην Ευρώπη, αλλά και μέσα σε δύο ώρες αυτός ο ίδιος να την επαναφέρει στο χείλος του γκρεμού. Με την ίδια πολιτική θρασύτητα που βάπτισε τα αδιέξοδα και την απελπισία του κόσμου σε success story, με την ίδια θρασύτητα καλεί σε συναίνεση  σήμερα τους πολιτικούς του αντιπάλους, τη στιγμή που τους επιτίθεται. Αυτό θα πει απελπισία!

Τον έχουμε προειδοποιήσει από τούτη εδώ την εφημερίδα ότι το πολιτικό του τέλος δεν θα θέλει να το δει ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του. Δεν μας άκουσε! Είναι άξιος της μοίρας του! Θα έχει την τύχη ενός δολοφόνου 6.000 Ελλήνων.

Δικαστές του θα είναι όλοι οι Έλληνες που θέλουν να ζουν ελεύθεροι και περήφανοι.