Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ένας συνταγματολόγος του Μπόμπολα, μια εξωφρενική πρόταση και η κατάργηση του… λαού

Γράφει ο Αντίοχος

Ως γνωστόν, προ μηνός περίπου, ο μέγας πασοκάρχης Ευάγγελος είχε διαρρεύσει σε πρόθυμα ΜΜΕ, πως μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της «δημοκρατίας» τους με 175 ψήφους, αν θεωρηθεί ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν ανήκουν στο «όλον» των βουλευτών!
Αφού δοκίμασε τις αντιδράσεις (δεν υπήρξε καμία, ούτε καν από τον ΣΥΡΙΖΑ…) μετά από 2-3 ημέρες τα μάζεψε με μια διάψευση…

Τώρα, πάνω στην «τούρλα του Σαββάτου», έρχεται κάποιος άλλος συνταγματολόγος και μάλιστα καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ονόματι ΣταύροςΤσακυράκης, ο οποίος υποστηρίζει ξεδιάντροπα ότι πρόεδρος εκλέγεται και με… 170 ψήφους (!!!), αν δεν προσμετρηθούν οι ψήφοι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (όλων, κι όχι μόνο των προφυλακισμένων, ακόμα και των 2 πρώην…), κατόπιν ειδικής συμφωνίας των κομμάτων του… συνταγματικού τόξου. Ιδού η… φαεινή ιδέα του… δημοκράταρου:

«Νομίζω ότι όπως θα έπρεπε να ντρεπόμαστε αν εκλεγόταν Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, το ίδιο πρέπει να ντρεπόμαστε αν με τις ίδιες ψήφους αποτραπεί η προεδρική εκλογή και οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές. Προτείνω στις πολιτικές δυνάμεις και στους ανεξάρτητους βουλευτές να πράξουν με τρόπο που να αποκλείει να προσμετρηθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είτε υπέρ είτε κατά της εκλογής.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν οι δημοκρατικές δυνάμεις συμφωνήσουν ότι η δεύτερη ψηφοφορία είναι αποφασιστική και καθοριστική για την εκλογή και υπολογίσουν αναλόγως τις πλειοψηφίες. Πάμε στους υπολογισμούς. Τα τρία πέμπτα του αριθμού των βουλευτών μείον τους 18 που έχουν εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή (συνυπολογίζω και τους δύο που ανεξαρτητοποιήθηκαν), δηλαδή τα τρία πέμπτα των 282 είναι 170. Αντιστοίχως, τα δύο πέμπτα που απαιτούνται για να αποτραπεί η εκλογή είναι 113. Αν η υποψηφιότητα Δήμα συγκεντρώσει 170 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία, χωρίς φυσικά καμία χρυσαυγίτικη ψήφο, τότε η Βουλή πρέπει να αναγνωρίσει ότι συγκέντρωσε ουσιαστικά την απαιτούμενη πλειοψηφία και πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος. Εφόσον υπάρξει τέτοια συμφωνία ως προς τη σημασία της δεύτερης ψηφοφορίας, στην τρίτη που απαιτούνται 180 ψήφοι, οι βουλευτές που μειοψήφησαν οφείλουν να προσχωρήσουν στην  πλειοψηφία ώστε να τηρηθεί το γράμμα του Συντάγματος. Αυτός είναι ο μόνος καθαρός τρόπος για μην προσμετρηθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής και να μην της επιτραπεί να αποτελεί παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί (για άλλους λόγους κι όχι από… σεβασμό των κομμάτων προς το Σύνταγμα) και ο… δημοκράταρος θα μείνει τελικά με την πρόθεση στο… χέρι, αλλά σημασία έχει ότι έκανε μια τόσο εξωφρενική πρόταση χωρίς να βρεθεί κάποιος «δημοκράτης» να του πει «τι είν’ αυτά που λες ρε, δε ντρέπεσαι;» και να τον βάλει στη θέση του… Μέχρι που θα φτάσει η μανία των… δημοκράταρων αυτού του τόπου; Προφανώς, την επόμενη φορά θα ζητήσουν… δημοκρατικότατα και την κατάργηση του… λαού!

(ΥΓ) 1: Άραγε, δε φοβούνται όλοι αυτοί οι… μεγάλοι δημοκράτες (της… φακής), μήπως έρθει (που θα ’ρθει…) καμιά φορά στην Ελλάδα μια πραγματικά εθνική κυβέρνηση και εφαρμόσει τις προτάσεις τους, αλλά από την… ανάποδη;

(ΥΓ) 2: Ο λεγάμενος, ανήκει στο «Ποτάμι» του Μπόμπολα και για να καταλάβετε τι καπνό φουμάρει, σας ενημερώνουμε ότι σε πρόσφατο άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αδελφοποίηση με τους Γερμανούς», ζητούσε να εκχωρηθεί οικειοθελώς η διαχείριση των οικονομικών κάθε ελληνικής οικογένειας σε μια αντίστοιχη γερμανική… Τα σχόλια δικά σας!

Εθνικισμός