Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Περικλής Σταυριανάκης: Το cd Κασιδιάρη και Χαϊκάλη



Αποκαλυπτικό άρθρο - παρέμβαση του δικηγόρου κ. Περικλή Σταυριανάκη στην εφημερίδα "Ακρόπολη"
Θα ξεκαθαρίσω για μια φορά ακόμα, πως ο γράφων δεν ανήκει σε πολιτικά κόμματα και μπορεί να βλέπει τα πράγματα καθαρά και μακριά από παραμορφωτικές πολιτικές διόπτρες, και δεν διστάζει να αρθρώνει δημόσια ελεγκτικό λόγο προς κάθε κατεύθυνση.
Το κάνουμε και σήμερα γιατί κάποια πράγματα που συμβαίνουν στον τόπο αυτό δεν μπορώ να τα καταλάβω, ούτε και να τα εξηγήσω.

Χθες, λοιπόν, έγινε μια press conference από τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, κατά την διάρκεια της οποίας καταγγέλθηκε κάποιο άτομο που «φωτογραφήθηκε» μεν αλλά δεν κατονομάστηκε δημόσια, πως προσπάθησε να χρηματίσει τον βουλευτή του κόμματος κ. Παύλο Χαϊκάλη, ώστε ο τελευταίος να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Σταύρου Δήμα, στις επικείμενες ψηφοφορίες που θα γίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μάλιστα προς απόδειξη των καταγγελλομένων του, ο κ. Καμμένος εμφάνισε και ένα ντοκουμέντο εικόνας, στο οποίο απεικονίζονται τα καταγγελλόμενα.

Το ντοκουμέντο αυτό ήταν ένα CD, το οποίο δημόσια το επέδειξε και όπως τουλάχιστον δήλωσε, το απέστειλε στους αρμόδιους φορείς του τόπου μας, και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον Υπουργό της δικαιοσύνης, στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και δεν θυμάμαι πού αλλού. Εκείνο όμως που πληροφορήθηκα, το βράδυ που έγραφα αυτές τις γραμμές, είναι πως ήδη η Εισαγγελία κάλεσε το άτομο που εμφανίζεται στο CD ντοκουμέντο, και μάλλον η κλήση του έγινε βάσει της κατάθεσης του καταγγέλλοντος, και όχι βάσει του CD.
Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αλλά μέχρι την ώρα αυτή δεν ακούσαμε να έχει ασκήσει ποινική δίωξη η Εισαγγελία σ' εκείνον που κατέγραψε τα όσα κατέγραψε στο CD. Και εγώ έμεινα «κάγκελο», όπως λέει και ο Λαός μας, γιατί προ μηνών στην Ελληνική Βουλή, και όχι σε press conference, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην δικαιοσύνη και παράλληλα προσκόμισε ντοκουμέντο Βίντεο, στο οποίο ομολογείτο από δεξί χέρι του κ. Σαμαρά, η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να κρατηθούν από τον Ανακριτή, ο Αρχηγός και δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής.




Δεν είδαμε να γίνει καμιά έρευνα για την αλήθεια της καταγγελίας του κ. Κασιδιάρη, αλλά αντίθετα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, για παράνομη καταγραφή συνομιλίας.
Χθες βέβαια έσπευσε η Εισαγγελία, και σωστά έκανε, να επιληφθεί άμεσα  της καταγγελίας, και εξετάζει την αλήθεια των καταγγελλομένων. Όμως δεν είδαμε να ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος εκείνου που είχε καταγράψει τα καταγγελλόμενα γεγονότα, όπως άμεσα έγινε στην περίπτωση του

Ηλία Κασιδιάρη.

Τι συμβαίνει; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Εμείς πιστεύουμε στην Δικαιοσύνη, αλλά εδώ πέφτουμε από τα σύννεφα!