Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφος με το ζύγι και με δόσεις

Το είδαμε κι' αυτό!

Συνέβη κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Βουλευτής Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Μελάς, ενώ τις προηγούμενες ημέρες (περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι), δήλωνε ότι θα ψηφίσει τον κύριο Δήμα για Πρόεδρο Δημοκρατίας (και μάλιστα κόντρα στην απόφαση του κόμματος που ανήκει) ξαφνικά την ώρα της ψηφοφορίας τον ακούσαμε με έκπληξη να δηλώνει "παρών", ουσιαστικά δηλαδή, να καταψηφίζει τον Πρόεδρο.

Το καταπληκτικότερο όμως δεν είναι αυτό. Είναι άλλο. Είναι που μετά το πέρας της ψηφοφορίας, δήλωσε στους έκπληκτους δημοσιογράφους, ότι ψήφισε με αρνητικό ποσοστό 20% στην πρώτη ψηφοφορία κατά του υποψηφίου Προέδρου, αλλά στην δεύτερη που θα ακολουθήσει στις 23 Δεκεμβρίου, έχει σκοπό να ψηφίσει «προς θετική κατεύθυνση» ( υπέρ της εκλογής Προέδρου δηλαδή) και μάλιστα αυτή τη φορά με ποσοστό αυξημένο κατά 80%!

Για την τρίτη ψηφοφορία δεν ανέφερε τίποτα!

Αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν μπορούν να συμβαίνουν.

Μάθαμε ότι βγαίνοντας από την Βουλή δεν επενέβη ούτε ο παιδονόμος, ούτε ο μπόγιας, ούτε κανείς φώναξε: "φέρτε τον ζουρλομανδύα πριν μας φύγει"

Ο κύριος Βουλευτής, δεν μπήκε στον κόπο να δικαιολογήσει την στάση του και την συμπεριφορά του. Έκανε τις δηλώσεις σαν να δήλωνε τα φυσιολογικότερα πράγματα στον κόσμο και στη συνέχεια αναχώρησε δια την οικία του στητός-στητός κι' όλόρθος ( ίσως και περήφανος) σαν να μην συνέβαινε τίποτε.

Ο εν λόγω Βουλευτής πήγε προφανώς να κόψει και να ζυγίσει το δεύτερο κομμάτι της ψήφου του και θα επανέλθει στον "ναό της Δημοκρατίας" για να το καταθέσει υπέρ της εκλογής του κυρίου Δήμα.
Συμπατριώτες προσοχή! Σ' αυτή τη χώρα που ζούμε και με αυτούς που έχουμε μπλέξει, εάν την γλιτώσουμε από την ασιτία, σίγουρα θα πεθάνουμε από αηδία.

Νικόλαος Η.Σκαντζός