Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

“Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν”

Σε ελεύθερη μετάφραση στη νεοελληνική, η παραπάνω φράση αποδίδεται ως εξής: “πλύνε τις αμαρτίες, όχι μόνο το πρόσωπο».
Πριν αναλύσουμε το βαθύτερο νόημα αυτής της έκφρασης, και το συσχετίσουμε με το σήμερα, ας την εξηγήσουμε πολύ σύντομα ετυμολογικά και ιστορικά. Επρόκειτο λοιπόν περί μιας «καρκινικής» επιγραφής, η οποία χαρασσόταν συχνά σε πηγές και λουτρά τουλάχιστον μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, δηλαδή τις απαρχές (και όχι μόνο) του Βυζαντίου.

Καρκινικές επιγραφές ή καρκίνοι ονομάζονται συμμετρικές φράσεις οι οποίες μπορούν να διαβαστούν είτε από την αρχή είτε από το τέλος. Ο χαρακτηρισμός "καρκινική επιγραφή" προέρχεται από την κίνηση του "καρκίνου" (κάβουρα), ο οποίος κινείται πλαγίως, και προκειμένου να προχωρήσει μπροστά πηγαίνει δεξιά-αριστερά-δεξιά-αριστερά. Διαβάζοντας μια καρκινική επιγραφή, το βλέμμα μας πηγαίνει από αριστερά προς τα δεξιά και μετά από τα δεξιά προς τα αριστερά, όπως δηλαδή θα κινείτο αν παρακολουθούσε έναν κάβουρα (καρκίνο) να προχωρά. Εξ ου και "καρκινική" επιγραφή.

Στις Ευρωπαϊκές γλώσσες, για το χαρακτηρισμό των καρκινικών επιγραφών χρησιμοποιείται η λέξη "παλίνδρομοι".

Ποια όμως η έννοια τις συγκεκριμένης εκφράσεως; Kαι έχει στ’ αλήθεια...
στις μέρες μας ουσία αυτή η προτροπή για έναν συνειδητοποιημένο εθνικιστή; Φυσικά. Τη μεγαλύτερη από ποτέ. Σε έναν κόσμο, εντός και εκτός συνόρων, που έχει βασισθεί στο φαίνεσθαι παρά στο είναι, και που οι χείριστοι των χειρίστων κάθε κοινωνίας παρουσιάζονται ως πρότυπα, μόνο και μόνο επειδή αποδέχονται και συμβαδίζουν με τις επιταγές ενός ολοκληρωτικού και παγκοσμιοποιημένου αντεθνικού συστήματος, είναι επιτακτική η ανάγκη να κατανοήσουμε όλοι πως «τα ράσα δε κάνουν το παπά», όπως σοφά έχει τονίσει ο πάλαι ποτέ θυμόσοφος λαός μας.

Το βλέπουμε όλοι να γίνεται παντού, σε κάθε χώρα. Στο σύγχρονο κόσμο οι φαύλοι, οι αριβίστες, οι κίναιδοι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κάθε είδους, ανέκαθεν έβρισκαν διόδους να ανελιχθούν πολιτικά και κοινωνικά και να ασκούν άμεσα ή έμμεσα εξουσία εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα ή τα συμφέροντα της ευρύτερης κλίκας τους. Ας επικεντρωθούμε παρά ταύτα στη δική μας περίπτωση, στο ελληνικό πρόβλημα. Το καρκίνωμα στο εθνικό μας κράτος, θα λέγαμε πως εντοπίζεται στη μετά της «επαράτου δικτατορίας» εποχή. Τότε που οι συνταγματάρχες έδωσαν αναγκαστικά τη σκυτάλη σε δήθεν επαναστατημένους, σε κάτι αμερικανοτραφείς και ξενοκίνητους «φοιτητές» που έμελλαν να αποτελέσουν το πιο διεφθαρμένο κομμάτι της νεοελληνικής κοινωνίας. Οι «άνθρωποι» αυτοί  επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες κατατρώγουν τις σάρκες του Έθνους δημιουργώντας έναν μισελληνικό κρατικό μηχανισμό, αδύναμο να εξυπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη, αλλά πανίσχυρο όταν πρόκειται να προστατέψει τους φαύλους που τον δημιούργησαν. Η συγκεκριμένη κλίκα λοιπόν, απόλυτα αρεστή στο διεθνές σιωνιστικό αφεντικό, και με την υποστήριξή του πάντα, προχώρησε σε κατάλυση του ίδιου του πολιτεύματος το οποίο υποτίθεται πως κλήθηκε να προστατεύσει. Ποδοπάτησαν και έλεγξαν την ανεξάρτητη και αμερόληπτη Δικαιοσύνη, κάνοντας τη διάκριση των εξουσιών να ακούγεται ως φαιδρό αστείο.

Δεν ήταν όμως μόνοι τους. Δεν ήταν μόνο οι πουλημένοι πολιτικάντηδες. Η «τέταρτη» εξουσία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (κατά βάσιν εξαπάτησης) στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί των φαύλων εξουσιαστών. Στη πλειοψηφία τους ελεγχόμενα από τους μεγαλοπαράγοντες της πλουτοκρατίας, προχώρησαν σε συστηματική δυσφήμιση καθετί εθνικού, καθετί κοινωνικού, ενώ πάσαραν τη κάθε ανωμαλία και αντεθνικότητα μετά περισσής ευκολίας. Όλο αυτό το βρωμερό συνάφι, ενώθηκε σε μία αγαστή, πλην όμως ανίερη συνεργασία καταφέρνοντας καίρια πλήγματα στο κορμό της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία τη πλήγωσαν βαριά, αλλά ευτυχώς δε μπόρεσαν να την καταστρέψουν.

Έχει ακουστεί η άποψη από κάποια εκ φερέφωνα των εν λόγω διεστραμμένων τυράννων, ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και της ραγδαίας ανόδου του εθνικισμού εν γένει, αποτελεί πυρετό για τη «Δημοκρατία» τους. Είναι λένε ένα σύμπτωμα του εκφυλισμένου συστήματος τους.

Πράγματι, θα συμφωνήσω μαζί τους. Η Χρυσή Αυγή είναι ένας πυρετός για όλους αυτούς και τα σχέδιά τους. Και θα το αιτιολογήσω.  Όταν ένας ανθρώπινος οργανισμός δέχεται γενικευμένη επίθεση από επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια, ενεργοποιεί τις άμυνες του για να αντιμετωπίσει την απειλή. Η σύγκρουση των παραπάνω στοιχείων εντός του οργανισμού, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας του οργανισμού, τον πυρετό.

Έτσι και το Έθνος, αφού δέχτηκε μια συντονισμένη και πολύ καλά οργανωμένη επίθεση από όλα αυτά τα παράσιτα, με σκοπό τον αφανισμό του, ενεργοποίησε τα εθνικά αντανακλαστικά των Ελλήνων, αφυπνίζοντάς τους ώστε επιτέλους να αντιδράσουν σ’ όλο αυτό. Ο εθνικισμός αναζωπυρώθηκε εκ νέου και οι Έλληνες πολίτες συντάχθηκαν στη Χρυσή Αυγή η οποία μάχεται θεούς και δαίμονες για να κρατήσει τη πατρίδα ζωντανή. Το αποτέλεσμα αυτής λοιπόν της σύγκρουσης είναι ο «πυρετός» που αισθάνονται όλα αυτά τα ανδρείκελα. Και τους διαμηνύουμε πως θα τον βιώνουν ολοένα και εντονότερα αν δε ξεκουμπιστούν άμεσα από την Ελλάδα. Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ Συναγωνιστές!
Αντεπίθεση