Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Και ο Μωραΐτης ροκανίζει την σάπια καρέκλα του Βενιζέλου στο Πασόκ

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, με την καρέκλα του «Ντούτσε» του αποκόμματος, Βαγγέλη Βενιζέλου,
να τρίζει πιο επικίνδυνα από ποτέ. Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής - μανιφέστο του Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος εάν δεν εκλεγεί ΠτΔ, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος ζήτησε  ξεκάθαρα την αποπομπή Βενιζέλου από την ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική  εκπομπή ο Μωραΐτης (ο οποίος θεωρείται ως ακραιφνής «Παπανδρεϊκός») δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει ακόμα και τώρα, αυτή τη στιγμή, ώρες να είχαμε μπροστά μας εγώ θα πρότεινα και προτείνω να σώσουμε την παράταξη με συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί ένα κόμμα που έχει μια μεγάλη ιστορία και το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα προσωπικών - αν θέλετε - επιδιώξεων και στρατηγικών, σε ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Εγώ λοιπόν που δεν θέλω έτσι το κόμμα μου, δεν πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι το κόμμα μου, μέχρι και την τελευταία ώρα θα δίνω αυτή τη μάχη».

Το «άδειασμα» απέναντι στον Βενιζέλο είναι κάτι παραπάνω από φανερό, καθώς ευθέως την ίδια στιγμή ο Βενιζέλος δειλιάζει να διαγράψει τον Τζέφρυ, δείχνοντας έτσι τη σαφή αδυναμία του να ελέγξει πλήρως το κόμμα. Όπως όλα δείχνουν στις προσεχείς εκλογές η ίδρυση κόμματος από τον Γιωργάκη θα σημάνει τη σίγουρη έξοδο του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή και την οριστική του διάλυση.

Μετά τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝ.ΕΛ. ήρθε και η σειρά του ΠΑΣΟΚ να βαρέσει διάλυση στο θλιβερό κομματικό του μαγαζάκι...

Γιώργος Μάστορας