Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ πάει… βουλή: Φώναζαν για τροπολογία που είχαν καταθέσει οι ίδιοι

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τους εκπροσώπους της έμμισθης δημοσιογραφίας και του «συνταγματικού τόξου» να μιλάνε περί μίας Χρυσής Αυγής
που είναι κόμμα διαμαρτυρίας και «δεν έχει θέσεις». Βεβαίως όλοι αυτοί αγνοούν ότι η Χρυσή Αυγή έχει θέσεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί, απασχόλησε ή πρόκειται να απασχολήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όμως αυτό δεν είναι το ζητούμενο μας σήμερα.

Έχουμε δει πολλές φορές στην ιστορία της Μεταπολίτευσης την ΝΔ να υιοθετεί θέσεις που παλαιότερα ήταν του ΠΑΣΟΚ και τις οποίες κατήγγειλε όταν ήταν η ίδια αντιπολίτευση. Έχουμε δει επίσης να γίνεται ανάποδα αυτή η παλινωδία. Εν γένει έχει γίνει αντιληπτό σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα ότι τα κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου είναι στην πραγματικότητα ένα κόμμα, που μόνο του σκοπό έχει την διάλυση της Ελλάδος.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις ημέρες ξεπέρασε κάθε όριο. Συνήθως τα κόμματα αυτά που καταγγέλλουν ως αντιπολίτευση, τα κάνουν πράξη μόλις γίνουν κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε καν να περιμένει, φτάνοντας στο σημείο να καταγγείλει τον ίδιο του τον εαυτό. Ο λόγος για μία τροπολογία για τις ΠΑΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το που κατατέθηκε η εν λόγω τροπολογία άρχισε τις μεγαλόστομες καταγγελίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων κλπ.

Αυτό που αγνοούσαν οι μανδαρίνοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι την συγκεκριμένη τροπολογία την είχαν καταθέσει οι ίδιοι μερικούς μήνες πριν. Μόλις έγιναν για τα καλά ρεζίλι και αντιλήφθηκαν και οι ίδιοι τι έλεγε η τροπολογία, απαίτησαν την επαναφορά της.

Ασχέτως του τι έλεγε η τροπολογία και τα τοιαύτα, αυτό που βγαίνει ως ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν έχουν καμία απολύτως θέση για το οτιδήποτε και κινούνται μοναχά με γνώμονα το κομματικό συμφέρον.