Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Οι φετινές γιορτές της δυστυχίας μας

Γράφει ο Αντίοχος

Οι πιο μαύρες γιορτές μετά το 1945!



Φέτος, περνάμε τις πιο μαύρες γιορτές των μεταπολεμικών χρόνων! Δεν πρόκειται για υπερβολή. Ήταν βέβαια κι άλλα χρόνια δύσκολα, ιδίως τα πρώτα μεταπολεμικά, όπου η κατάσταση για τον κοσμάκη ήταν πολύ χειρότερη από τη σημερινή, προπάντων στην επαρχία. Όμως, τότε υπήρχε ελπίδα για καλυτέρευση. Τώρα υπάρχει… μαυρίλα και σκοτεινιά. Σύμφωνα δε με όλες τις μετρήσεις, η απαισιοδοξία των Ελλήνων για το μέλλον αγγίζει… σταλινικά ποσοστά (90%+). Και δεν έχουν άδικο όσοι θεωρούν ότι κάθε πέρσι και καλύτερα. Έχουν δικαιωθεί από την ίδια τη ζωή.

«Καταναλωτές» με… άδεια χέρια!

Εδώ και πολλά χρόνια, περνάω τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα από μεγάλους εμπορικούς δρόμους (με ποδήλατο…), για να πάω στη δουλειά μου και να επιστρέψω. Έχω, λοιπόν, διαμορφωμένη άποψη για την κίνηση στην αγορά. Τι παρατηρώ; Ψόφια πράγματα. Υπάρχει κίνηση στους δρόμους, υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα με στολισμούς, φωτάκια, λαμπάκια, Άγιο-Βασίληδες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά ο κόσμος δε βαστάει τσάντες στα χέρια του. Πάνε όλοι για να δούνε (φάτε μάτια ψάρια…), όχι για να ψωνίσουνε. Έβλεπα άλλες χρονιές, τις προ κρίσης, τον καθέναν να βαστάει τρεις και τέσσερις τσάντες από διαφορετικά μαγαζιά. Τώρα μόνο άδεια χέρια!

Έγκλημα η κατάργηση του 13ου μισθού.

Το μεγαλύτερο έγκλημα των οικονομικών «εγκεφάλων» των κυβερνήσεων του Μνημονίου, μεγαλύτερο κι από το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις, ήταν η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, του λεγόμενου 13ου μισθού. Το δώρο που έπαιρναν στο δημόσιο, μισθωτοί και συνταξιούχοι, ήταν 1.000 με 1.500 ευρώ (κι άλλα τόσα από το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας το καλοκαίρι). Στον ιδιωτικό τομέα ήτανε χαμηλότερο το ύψος του δώρου, αλλά παρ’ όλα αυτά μιλάμε για ένα σεβαστό ποσό. Έκλεινε, λοιπόν, ο άλλος τις «τρύπες» του και τα υπόλοιπα τα ’ριχνε στην αγορά. Έτσι, εκινείτο το χρήμα και όλοι περνούσαν καλές γιορτές. Την πρώτη μείωση του δώρου την έκανε η κυβέρνηση Jeffrey το 2011. Ο φον Αντωνάκης, παρέλαβε το δώρο Χριστουγέννων στα 400 ευρώ+200 της Λαμπρής κι άλλα 200 επίδομα αδείας. Από τ’ ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα. Πλήρωνε τουλάχιστον ο κοσμάκης τα τέλη κυκλοφορίας (τα πιο ακριβά στην Ευρώπη!!!), του ’μεναν και κάτι λίγα να πληρώσει έναν λογαριασμό καθυστερούμενο κι αν ήταν τυχερός έπαιρνε ένα κοτοπουλάκι να φάει τα Χριστούγεννα μαζί με την οικογένεια κι από μια σοκολάτα στα παιδιά του. Το κατήργησε κι αυτό ο Αντωνάκης! Πέρσι τέτοιον καιρό, δόθηκε το τελευταίο δώρο!

Δώρο-άδωρο!

Τις συνέπειες τις βλέπουμε όλοι σήμερα. Παρέμεινε βέβαια το δώρο στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα επί ποινή αυτόφωρης σύλληψης των εργοδοτών που δεν το καταβάλλουν. Αυτά στη θεωρία, γιατί στην πράξη πρόκειται για δώρο-άδωρο, καθώς οι εργοδότες είτε αδυνατούν να το καταβάλλουν (οι μικρομεσαίοι), είτε παριστάνουν ότι αδυνατούν (οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, π.χ. σούπερ-μάρκετ) και εκβιάζουν τους εργαζόμενους που το απαιτούν με απόλυση. Έτσι, στην ουσία το δώρο έχει καταργηθεί.

Ιδού πως αδειάζουν τα κρατικά ταμεία!

Ποιες είναι οι συνέπειες από την κατάργηση του δώρου για τα κρατικά ταμεία; Εκτός από τις μαύρες γιορτές που περνάνε οι λαϊκές οικογένειες, η μηδαμινή κίνηση στην αγορά σημαίνει πολύ μικρότερη απόδοση ΦΠΑ από τους καταστηματάρχες, ή οριστικά λουκέτα, άρα αύξηση της ανεργίας και αύξηση των δικαιούχων επιδομάτων ανεργίας. Συνεπώς, τα κρατικά ταμεία στερούνται εσόδων! Το ίδιο γίνεται και με την ακριβή βενζίνη (οι Έλληνες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους), το ίδιο με τα ακριβά τσιγάρα (κάνει θραύση το εμπόριο των λαθραίων), το ίδιο με το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης (οι περισσότεροι πουντιάζουν και κάτι λίγοι που έχουν τη δυνατότητα στρέφονται σε άλλες φτηνότερες πηγές θέρμανσης), το ίδιο με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων (κατά χιλιάδες παραδίδουν τις πινακίδες οι Έλληνες), το ίδιο και με τους δυσβάσταχτους φόρους (πολλοί αδυνατούν και δεν πληρώνουν καθόλου), κ.τ.λ.

Είναι ηλίθιοι ή βαλτοί;

Και σας ερωτώ: είναι τόσο ηλίθιοι οι κυβερνώντες –πολλοί εκ των οποίων είναι απόφοιτοι ξακουστών (αμερικανικών φυσικά…) πανεπιστημίων, με ειδικότητα οικονομολόγου- που δεν καταλαβαίνουν ότι με την πολιτική τους και του λαού του κάνουνε το βίο αβίωτο και ζημιές τεράστιες προκαλούν στα οικονομικά του κράτους;  Όσο ηλίθιοι και να’ ναι, δε μπορεί, στο τέλος κάθε χρόνου βλέπουνε τα στατιστικά στοιχεία, που βοούν και κράζουν για τη λαϊκή δυστυχία και την αφραγκία που έχει πέσει στα κρατικά ταμεία. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν το ίδιο βιολί! Άραγε, γιατί το κάνουν;

Αυτή είναι η αποστολή τους!

Είναι προφανές το γιατί: η αποστολή που τους έχει ανατεθεί από τους διεθνείς τοκογλύφους, είναι να πτωχεύσουν το λαό και την οικονομία. Ούτως ώστε, όταν τα πράγματα θα έχουν φτάσει στο μηδέν, να έρθουν οι «επενδυτές» και να πάρουν τον εθνικό μας πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.τ.λ.) «μπιρ παρά», βάζοντας τους απελπισμένους Έλληνες να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί! Έτσι προβλέπει το σχέδιο των διεθνών σατανάδων και των ντόπιων υποτακτικών τους. Κι όλα θα πήγαιναν κατ’ ευχήν, αν δεν υπήρχε ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή, που τους τα χάλασαν όλα. Γι’ αυτό λυσσάνε οι κάργιες!

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τους «νταβατζήδες».

Ενώ, λοιπόν, ο λαός θα περάσει μαύρες γιορτές, η κυβέρνηση των δοσιλόγων φρόντισε να δώσει έναν νέο (Χριστουγεννιάτικο αυτή τη φορά…) μποναμά στους «νταβατζήδες»! Με μια αμαρτωλή υπουργική τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο των ακινήτων, μετατίθεται για έναν ακόμη χρόνο –από 1/1/2014 στην 1/1/2015- η επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση, ενώ τελευταία  η διαφημιστική δαπάνη παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 23,55% (λόγω μεγάλων μειώσεων στις τιμές). Εδώ, να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο (στο τέλος κάθε χρόνου, με αρχή το 2011, μετατίθεται κατά έναν χρόνο…) και σίγουρα ούτε και η τελευταία. Εγώ πάντως βαστάω στην καβάντζα το παραπάνω δημοσίευμα, για το ξαναβάλω του… χρόνου τέτοιον καιρό, που θα ξαναγίνει το ίδιο, αλλάζοντας τις… ημερομηνίες. Αφελής απορία: ποιοι θα πληρώσουν την αναμενόμενη υστέρηση εσόδων, αφού οι «νταβατζήδες»… αδυνατούν; Θέλει και ρώτημα; Ο… κυρίαρχος λαός φυσικά!

Καλή λευτεριά!

Μαύρες γιορτές περνάμε, αλλά τουλάχιστον εμείς είμαστε ελεύθεροι (να πεινάμε και να κρυώνουμε, αλλά τέλος πάντων…). Όμως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα βγάλουν τις γιορτές στα κάτεργα της χουντάρας του Μνημονίου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής (για τρίτη φορά στη ζωή του…), ο Χρήστος ο Παππάς, ο Γιάννης ο Λαγός κι άλλα εκλεκτά στελέχη του Κινήματος. Να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ειδικά τις μέρες ετούτες, η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους και να παίρνουν κουράγιο. Τους ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ στον αγώνα!

Εθνικισμός.net