Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Εφημερίδα Ακρόπολις: “Αν αποδειχθεί φιάσκο το σώου του μοιραίου Σαββάτου «τρεχάτε ποδαράκια μου»...”

Πού είναι το οπλοστάσιο και το βαρύ πυροβολικό της οργάνωσης;

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου που διαβάσαμε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Ακρόπολις, το οποίο και σας παραθέτουμε αυτούσιο:



Αν αποδειχθεί φιάσκο το σώου του μοιραίου Σαββάτου «τρεχάτε ποδαράκια μου»...

Παρά το γεγονός ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής έχει «πέσει» στην επικαιρότητα και άπαντες περιμένουν την τρίχα να την κάνουν τριχιά, δεν βλέπω να έρχονται καινούργια στοιχεία από τον ορίζοντα. Αντίθετα διαβλέπω από την συμπεριφορά των βουλευτών της Χ.Α. μια μεγάλη σιγουριά που νιώθουν πως όλα θα καταρρεύσουν στο δικαστήριο. Μαθαίνω ότι έχουν εμφανιστεί καμιά δεκαριά «αυτόκλητοι μάρτυρες» προκειμένου να δώσουν νέα στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές, αλλά ευτυχώς ξεκίνησε το «φιλτράρισμα» περί της σοβαρότητας τους. Ευτυχώς και ξανά ευτυχώς γιατί αν και αυτοί έλεγαν τα ίδια με τους προηγούμενους, ειδικά τον «δημοσιογράφο» τότε ίσως να μην χρειαζόταν να γίνει καθόλου το δικαστήριο. Σαθρές και γελοίες περιγραφές εκ μέρους του.

Ωστόσο, είναι αδιανόητο, την ώρα που ο Άρειος Πάγος έχει χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση», αυτό να μην συνοδεύεται και με τα απαραίτητα πειστήρια. Χειροπιαστά και πραγματικά. Μου είπες, σου είπα, νομίζω, μπορεί, και δεν διέκρινα καλά δεν είναι για τα δικαστήρια.

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή ο υπουργός προστασίας του πολίτη «παραμύθιασε» τον πρωθυπουργό της χώρας και την ελληνική δικαιοσύνη πως από ώρα σε ώρα ανακαλύπτει τα τανκς στην σπηλιά του Νταβέλη ή ξέρουν που βρίσκονται τα πυρηνικά υποβρύχια της Χρυσής Αυγής και δεν τα φανερώνουν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί μία απάντηση.

Εάν είναι «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή ποιος θα το κρίνει; Φαντάζομαι πως θα συμφωνείτε και εσείς πως είναι αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης και για τον λόγο αυτό θα εκδώσει αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Μέχρι τότε πώς θα αντιμετωπίζονται; Πάντως όχι με τον τρόπο της μη σοβαρότητας που αντιμετωπίζονται σήμερα από το κράτος. Έμαθα ότι την Παρασκευή το πρωί προσπάθησαν να μοιράσουν φυλλάδια στα διόδια της Ελευσίνας και απαγορεύτηκε! Έχει χαθεί κάθε αίσθηση σοβαρότητας. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί συσσωρεύει οργή σε κείνους που νιώθουν αδικημένοι και όταν δικαιωθούν θα πρέπει να την εκφράσουν. Αυτοί που τους αδίκησαν, εάν τους αδίκησαν, είναι έτοιμοι να δεχτούν την οργή; Φαντάζομαι πως όχι γιατί δεν μπορούν ούτε καν να αντιληφθούν την οσμή της.

Άρης Σπίνος