Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η «Αυγή» υπερασπίζεται τους εκμεταλλευτές του μικρού ξανθού κοριτσιού

Γνωστός ο βίος και η πολιτεία της «Αυγής». Η «αντικαταστάτρια» του «Ριζοσπάστη» κατά τις δεκαετίες του '50 και του '60,
η έχων ως χορηγό το αιμοσταγές τυραννικό καθεστώς του ρουμάνου «συντρόφου» Τσαουσέσκου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύει διάφορα κατάπτυστα κείμενα με τα οποία αποδεικνύει ότι η «στάμπα» του εθνομηδενισμού και του άκρατου αριστερισμού, που έχει αποδοθεί στην εν λόγω φυλλάδα, είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της μίζερης νοοτροπίας είναι και το κείμενο το οποίο δημοσιεύθηκε πρόσφατα και όπου αντί να στηλιτευθεί η απαγωγή του μικρού κοριτσιού από Ρομά στα Φάρσαλα, στην ουσία τους δικαιολογεί κατηγορώντας την (κακούργα.) κοινωνία για ρατσισμό εναντίον τους. Να τι ακριβώς γράφει η φυλλάδα αυτή:

«Εν χορώ δημοσιογράφοι και σχολιαστές πλειοδότησαν σε μια άνευ προηγουμένου «ενοχοποίηση» των Ρομά με συνεχείς αναφορές στην φυλετική καταγωγή των φερόμενων ως απαγωγέων του τετράχρονου κοριτσιού. Τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων δεν δίστασαν να προαναγγείλουν ακόμη και την διάλυση ολόκληρου του καταυλισμού των Φαρσάλων από τις αρχές. Μέσα από την δημοσιογραφική δραματοποίηση ενός ούτως ή άλλως φορτισμένου συναισθηματικά γεγονότος κατάφεραν να επαναφέρουν υποσυνείδητα τον τρόμο. «Αν δεν φας το φαγητό σου θα σε πάρει ο γύφτος» ήταν μια παλιά καλή συνταγή τρομοκράτησης των παιδιών που επανήλθε παραλλαγμένη μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες».

Πέρα από το αυτονόητο, την ωμή δηλαδή διαστρέβλωση της Αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων, καθώς πουθενά δεν φαίνεται η παραμικρή αρνητική αναφορά για τους εγκληματίες που εκμεταλλεύτηκαν το κοριτσάκι, μας δίνεται το έναυσμα για την παραλλαγή του παραπάνω απίστευτου κειμένου με την παρουσίαση ενός ταυτόσημου, το οποίο όμως σε σχέση με τα προηγούμενα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα: «Εν χορώ δημοσιογράφοι και σχολιαστές πλειοδότησαν αυτές τις ημέρες σε μια άνευ προηγουμένου και εκ των προτέρων «ενοχοποίηση» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με συνεχείς αναφορές σε γραπτά προ τριαντακονταετίας και όχι σε ενδεχόμενες παράνομες πράξεις. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά παραδέχονται ότι η δίωξη εναντίον της είναι
Πολιτική και όχι ποινική. Τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και δημοσιογράφοι σε ρόλο εισαγγελέων δεν δίστασαν να προαναγγείλουν καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και να μοιράσουν εκατοντάδες χρόνια φυλακή. Μέσα από την δημοσιογραφική δραματοποίηση ενός ούτως ή άλλως φορτισμένου συναισθηματικά γεγονότος (η δολοφονία του Παύλου Φύσσα) προσπαθούν να επαναφέρουν υποσυνείδητα τον φόβο και τον τρόμο. «Μπορεί να είμαστε κλέφτες αλλά οι άλλοι είναι ναζί» είναι η μόνιμη επωδός των συμμετεχόντων στο «συνταγματικό τόξο» που προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επιχειρούν ανέντιμα και παράνομα να σταματήσουν την ολοένα και αυξανόμενη ροή των Ελλήνων στις Τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Οι «σαλονάτοι» των Βορείων Προαστίων, οι εκ του ασφαλούς ψευτοανθρωπιστές («η συνύπαρξη με τους Ρομά είναι υπέροχη, αρκεί να μην είμαστε εμείς οι γείτονές τους».), οι αυριανοί συνέταιροι της ΝΔ στην διαχείριση του ξεπουλήματος της Χώρας ας γνωρίζουν ότι η καραμέλα του «ρατσισμού» έχει λιώσει. Είναι τόσο άσχετοι με την κοινωνική πραγματικότητα και τόσο θρασείς που είναι ικανοί να ζητήσουν να διωχθούν ποινικά, με αναδρομική ισχύ, όλοι οι γονείς που «φοβέριζαν» τα παιδιά τους μ' αυτή την ατάκα προκειμένου να φάνε το φαϊ τους. Το πρόβλημά τους είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες και φροντίζουν να το δείχνουν, συχνά - πυκνά, μέσα από τα κείμενά τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Οι «Ρομά» είναι «φερόμενοι ως απαγωγείς». Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όμως, θεωρείται ασυζητητί ως εγκληματική οργάνωση. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τους υποκριτές της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ.