Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Πακτωλός χρημάτων για τα κόμματα των κλεπτοκρατών - Αναστολή χρηματοδότησης για την Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή, πριν ακόμα εισέλθει στη Βουλή, είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως την κρατική χρηματοδότηση θα την επιστρέψει στον νόμιμο κάτοχό του,
τον ελληνικό λαό μέσω δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Την πολιτική αυτή επιλογή, την οποία έκανε πράξη, την πλήρωσε με την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου. 235 βουλευτές υπερψήφισαν την παράνομη και φωτογραφική τροπολογία.

Να θυμίσουμε πως η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει σχέδιο νόμου για την κατάργηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων σε όλα τα κόμματα, καθώς αυτό είναι μια πρόκληση την στιγμή που ο λαός πένεται. Τότε το κλεπτοκρατικό τόξο είχε δηλώσει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό. Σήμερα, έκαναν πράξη την κατάλυση του συντάγματος με μια φωτογραφική τροπολογία, καθώς έτσι νομίζουν πως θα περιορίσουν την δυναμική του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Την ίδια ώρα που κόβεται η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής όμως, «ξεπαγώνουν» οι επιδοτήσεις των άλλων κομμάτων. Μέχρι σήμερα, τα κόμματα έχουν λάβει το 50% των χρημάτων που δικαιούνται για το 2012, ενώ τις επόμενες μέρες θα λάβουν ακόμα ένα 20%. Πιο συγκεκριμένα, σε λίγες ημέρες τα κόμματα θα λάβουν:

Νέα Δημοκρατία: 1.093.848 εκατομμύρια ευρώ,

ΣΥΡΙΖΑ: 999.000 ευρώ,

ΠΑΣΟΚ: 502.000 ευρώ,

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 340.000 ευρώ,

Δημοκρατική Αριστερά: 297.000 ευρώ,

ΚΚΕ: 237.000 ευρώ

Χρήματα θα λάβουν επίσης και το ΛΑΟΣ (84.000 ευρώ),  οι Οικολόγοι Πράσινοι (84.000 ευρώ) και η Δημιουργία Ξανά (40.000 ευρώ). Τα περαιτέρω σχόλια είναι περιττά, καθώς είναι πασιφανές για ποιον λόγο δρομολογήθηκαν οι παράνομες πολιτικές διώξεις και οι χείμαρροι λασπολογίας κατά της Χρυσής Αυγής.