Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Διχάζει πάλι ο Παπούλιας ενόψει της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στο "ναζιστικό" πολεμικό μουσείο Πάλλη ή πιθανό κρυφό οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με τα έγκυρα διεφθαρμένα ΜΜΕ.



Την δική του πινελιά στον επερχόμενο εορτασμό για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μόνο που δυστυχώς η πινελιά αυτή ήρθε να ενωθεί με τις αντίστοιχες δηλώσεις των ολετήρων της Πατρίδος μας, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε διχαστικό ατόπημα προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγνοώντας για έτι ακόμη μία φορά το γεγονός ότι ο θεσμός τον οποίο πρεσβεύει οφείλει να ενώνει τους Έλληνες και όχι να τους διχάζει. Αντιλαμβανόμεθα, σαφώς, την ανάγκη του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και άλλων ταγών της παρούσας δυστυχούς καταστάσεως για την Πατρίδα μας να εκμεταλλευτεί στυγνά μία Εθνική Επέτειο για μικροκομματικά συμφέροντα, όμως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την σύμπνοια του Προέδρου της Δημοκρατίας με τέτοιες πρακτικές, ιδιαιτέρως εφόσον ο Πρόεδρος δεν είναι πλέον κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά αντιπροσωπεύει κάτι βαθύτερο και ιερότερο.

Ας δούμε, όμως, τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω σχολιασμό των λεγομένων του: «Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού. Είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας. Εδώ έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας.

Γιορτάζουμε δύο ιστορικά γεγονότα για τα οποία ο ελληνισμός δικαιούται να είναι υπερήφανος: Την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, που σήμανε και την ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στον εθνικό κορμό, και το έπος του '40, την 28η του Οκτωβρίου, όταν ο ελληνικός λαός ήρθε νικηφόρα αντιμέτωπος με την πρόκληση του φασισμού. Δεν χρειάζεται να πω, το ξέρετε όλοι, το ξέρουμε όλοι, πόση σημασία έχει η γνώση του παρελθόντος για το μέλλον μιας κοινωνίας και τι φέρνει η απώλεια της ιστορικής μνήμης. Είναι ζήτημα εθνικής αυτογνωσίας και προϋπόθεση συλλογικής ωριμότητας να ξέρουμε από πού ερχόμαστε, τι συνέβη πριν από μας, γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της πατρίδας μας. Αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά. Και για τη νέα γενιά, η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι κάπως σαν τύφλωση».

Στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, φυσικά, δεν βλέπουμε πουθενά αναφορά στην Χρυσή Αυγή, όμως από τα ΜΜΕ τα παραπάνω εκλήφθησαν ως έμμεση αναφορά στην Χρυσή Αυγή. Ελπίζουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να στάθηκε στο ύψος του θεσμού του και η όλη ειδησεογραφία να είναι αποτέλεσμα της εμπάθειας των καναλιών έναντι του υποστηριζόμενου από ενός εκατομμυρίου και πλέον Ελλήνων, Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή από ιδρύσεως της έχει σταθεί στην πρωτοπορία της Εθνικής Μνήμης και ως εκ τούτου προσυπογράφει αμφιχείρως την ανάγκη για βαθύτερη γνώση και διδασκαλία των Ολοκαυτωμάτων που έχει βιώσει ο Ελληνισμός, είτε αυτά πραγματοποιήθηκαν από γερμανούς, είτε αυτά πραγματοποιήθηκαν από τούρκους, είτε από οποιαδήποτε άλλη ξένη κατακτητική δύναμη ή συνιστώσα αυτής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως βαθύτερος γνώστης της πολιτικής καταστάσεως στην Πατρίδα μας θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχουν πολλές πολιτικές φωνές στην Ελλάδα που να μπορούν να δηλώσουν κάτι τέτοιο. Ιδιαιτέρως δε από την στιγμή που το Κοινοβούλιο γέμισε Τατσόπουλους, Ρεπούσηδες και Γεροντόπουλους, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο.

Μας γεμίζει βαθύτατη θλίψη, όμως, ότι η Ελλάς έχει γεμίσει νοσταλγούς ανθρώπων και ιδεολογιών που είναι υπεύθυνοι για το τελευταίο ολοκαύτωμα που έχει βιώσει ο τόπος μας. Ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ούτε έχουν αντισταθεί στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ ή στην κατσαρή τρίχα της ΝΔ, που είναι υπεύθυνοι για τους 4000 (κατά την τελευταία καταμέτρηση) αυτόχειρες του μνημονίου, τους δεκάδες χιλιάδες νέους που εγκαταλείπουν την Πατρίδα για το εξωτερικό και τους εκατομμύρια των απελπισμένων που έχουν μείνει ή θα μείνουν άστεγοι ή/και άνεργοι από την στυγνή φοροαρπακτική πολιτική των συνεργατών της Μέρκελ, του Τόμσεν και του Ράιχενμπαχ. Δεν γίνεται κανείς να παριστάνει τον πατριώτη και να εγκωμιάζει το ολοκαύτωμα του μνημονίου, όπως το έχουν πράξει πολλοί από τους πολιτικούς ταγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Επανερχόμενοι στο έπος του 40' οφείλουμε να προτείνουμε στον αξιότιμο Πρόεδρο μία τουλάχιστον σημαντική διόρθωση ως προς τα λεγόμενα του, έτσι όπως προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ τουλάχιστον. Την 28η Οκτωβρίου ο Ελληνικός Λαός δεν «ήρθε νικηφόρα αντιμέτωπος με την πρόκληση του φασισμού», αφού όπως θα γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος ως πρεσβύτερος, η Ελλάδα την συγκεκριμένη περίοδο κυβερνούταν από έναν Άνδρα, τον Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος πολλάκις έχει χαρακτηρισθεί «φασίστας» από τους κυρίαρχους του σημερινού καθεστώτος.

Την 28η Οκτωβρίου ο Ελληνικός Λαός ήρθε νικηφόρα αντιμέτωπος με την μανία του κατακτητή, όπως το έχει πράξει και οποτεδήποτε και αν αυτό ζητήθηκε, όπως θα το πράξει και σήμερα που βρίσκεται ενώπιον μίας διαφορετικής επιθέσεως από έναν νέο κατακτητή. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην χρηματοπιστωτική επίθεση που διενεργείται από τους σύγχρονους κατακτητές της Πατρίδος μας, την τρόικα, η οποία έχει ορίσει και κατοχική κυβέρνηση, τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά. Όμως, όπως πάντοτε, έτσι και σήμερα ο Ελληνικός Λαός θα «έρθει νικηφόρος αντιμέτωπος με τον κατακτητή» και θα ανατείλει η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.