Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

“Ακρόπολις”: 9.000 Χρυσαυγίτες στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τους φυλακισμένους βουλευτές

Η ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο εκτενές ρεπορτάζ για την μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις παράνομες πολιτικές διώξεις και συμπαράστασης στους αδίκως και αντισυνταγματικά κρατούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.


Στο ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά: "Με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί αναφορικά με την Χρυσή Αυγή, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε προκειμένου να συμπαρασταθεί στους βουλευτές που βρίσκονται στον Κορυδαλλό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Η συγκέντρωση διήρκησε δύο ώρες με ομιλητές τους βουλευτές Ματθαιόπουλο, Ηλιόπουλο, Παναγιώταρο, Κασιδιάρη και Ζαρούλια. Την "παράσταση έκλεψε" η κόρη του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, όταν διάβασε την τρισέλιδη χειρόγραφη επιστολή του πατέρα της. Ένα επίσης εντυπωσιακή στοιχείο της συγκέντρωσης πέρα των 9.000 περίπου παρευρισκομένων, ήταν ο παλμός των συνθημάτων που φώναζαν.

Εκτός από τα συνθήματα που δινόντουσαν με "κατεύθυνση" από τις ηχητικές εγκαταστάσεις και συντόνιζε ο βουλευτής Παναγιώταρος έκανε αίσθηση το αυθόρμητο σύνθημα "νάτος νάτος ο δήμαρχος" όταν ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Όπως έλεγαν οι παρευρισκόμενοι είχε κοπεί κάθε δίοδος προς τον σταθμό Λαρίσης, προς αποφυγή επεισοδίων, αφού λίγη ώρα πριν, πραγματοποιούνταν αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστές στον Άγιο Παντελεήμονα και πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης όπου ήταν η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Με τα δεδομένα του "συγκοινωνιακού αποκλεισμού" τα κομματικά επιτελεία όλων των κομμάτων απόρησαν με την μεγάλη προσέλευση. Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης μιλούσαν για 10.000 άτομα. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ήταν 6.000. Το επιφώνημα που είχε ακουστεί από την βουλευτή και σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια όταν προσερχόταν στον ανακριτή, ήταν με μια μικρή παραλλαγή το κεντρικό σύνθημα που ηχούσε από άκρη σε άκρη στην συγκέντρωση. Τότε η Ζαρούλια είχε φωνάξει "Αρχηγέ τους ξεφτίλισες". Το σύνθημα στην συγκέντρωση παραφράστηκε ως εξής: "Άκου Αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για ακόμα μια φορά". Στην συγκέντρωση διαβάστηκαν επίσης μηνύματα των βουλευτών Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά. Η "Ακρόπολις" δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα τα χειρόγραφα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η εφημερίδα μας δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες πρωτοσέλιδη συνέντευξη του προφυλακισμένου Αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε ότι σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία το 2013 δεν είναι μόνο αδιανόητη η προφυλάκιση βουλευτών και αρχηγού πολιτικού κόμματος, αλλά αρκούντως επικίνδυνη".