Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Οι τούρκοι παραβιάζουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Σιωπή από ΥΠΕΞ!


Η Άγκυρα προχωρά σε νέα προκλητική ενέργεια ανακοινώνοντας ότι δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο για έρευνες.
Αυτό γίνεται για να δοκιμάσει τις ελληνικές αντιδράσεις οι οποίες μέχρι στιγμής, αλλά και σε πρόσφατες ανάλογες προκλήσεις, είναι υπόπτως ανύπαρκτες.

Συγκεκριμένα η Υδατογραφική και Γεωγραφική Διεύθυνση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας (Turk Deniz Kuvetleri) εξέδωσε την ναυτική αναγγελία NAVTEX 664/13 με την οποία το υδρογραφικό πλοίο TCG Cubuklu (Α-549) θα πραγματοποιήσει θαλάσσιες έρευνες από 21.10 έως 25.10.2013 στην περιοχή μεταξύ Φαρμακονησίου, Καλόλιμνου και Ιμίων, δηλαδή ουσιαστικά περιλαμβάνει και τα παραθαλάσσια βράχια της Καλύμνου. Την περιοχή αυτή η Τουρκία την εμφανίζει στην NAVTEX 664/13 ως «διεθνή και τουρκικά» χωρικά ύδατα.


Το ερευνητικό πλοίο μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στην περιοχή. Οι πολιτικάντηδες που δημιούργησαν τις «γκρίζες ζώνες» του Αιγαίου και εξακολουθούν να κυβερνούν την χώρα μας ποιούν την νύσσαν ενώ το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή, αν και για να αντιδράσει θα πρέπει να δοθούν εντολές από αυτούς που ευθύνονται για την τουρκική προκλητικότητα και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από τους Τούρκους είναι επακόλουθο της συνειδητής απαξίωσης από τους οσφυοκάμπτες και ξενόδουλους πολιτικούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.