Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ακόμα μισός αιώνας μνημόνιο! Ο Όλι Ρεν γελοιοποιεί το θλιβερό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου

Ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας επιβεβαίωσε τη δήλωση του Όλι Ρεν πως η Ελλάδα θα βρίσκεται δεμένη με το μνημόνιο για τουλάχιστον μισό αιώνα.
Μέχρι δηλαδή να αποπληρώσει το 75% των δανείων της, αν βέβαια γίνει ποτέ αυτό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Σαμαρά, ο Στουρνάρας αναφέρθηκε στη δήλωση του Όλι Ρεν ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε επιτήρηση έως ότου αποπληρωθεί το 75% των δανείων που έχει λάβει. Είπε επίσης πώς αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν πάρει δάνειο από το μηχανισμό στήριξης.

«Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Εξάλλου σε μία Ομοσπονδιακή Ευρώπη όλων μας οι προϋπολογισμοί είναι κάτω από τον έλεγχο των υπολοίπων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε άλλη ερώτηση αν προτίθεται η ελληνική πλευρά να συμπληρώσει το δημοσιονομικό κενό με περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, άφησε το θέμα ανοικτό απαντώντας πως «θα το δούμε όταν έρθει η ώρα».

Με απλά λόγια οι... "αντιμνημονιακές μαγκιές" Σαμαρά - Βενιζέλου είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Οι ίδιοι οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι διαψεύδουν και γελοιοποιούν τους υπαλλήλους τους.

Η άθλια συγκυβέρνηση της υποταγής καταρρέει, γιατί βασίστηκε στο ψέμα, την εξαπάτηση και την υποδούλωση του ελληνικού λαού.