Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Βαρύτατες ευθύνες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και της κυβέρνησης για την εξαφάνιση Μαζιώτη - Ρούπα

Ενώ το τυραννικό Καθεστώς που εξουσιάζει έχει απλώσει σε όλη την Ελλάδα ένα δίχτυ πολιτικής τρομοκράτησης πολιτών και ένστολων, αναζητώντας σχέσεις των τελευταίων με τη Χρυσή Αυγή (θαρρείς και είναι ποινικά κολάσιμο οι ένστολοι να μην ψηφίζουν τις εγκληματικές συμμορίες του ψευδοσυνταγματικού τόξου και να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή),
αστυνομικοί του Τ.Α. Εξαρχείων αποκαλύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία ρίχνουν φως στην εξαφάνιση των καταζητούμενων Μαζιώτη και Ρούπα τον Ιούνιο του 2012, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον ρόλο της Εισαγγελίας Εφετών στην υπόθεση.

Για την εξαφάνιση των δύο αριστεριστών τρομοκρατών, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Τ.Α. Εξαρχείων, όπου υποχρεούνταν οι Μαζιώτης - Ρούπα να δίνουν το παρών, ενώ κλήθηκαν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις αστυνομικοί του ανωτέρω τμήματος και συνάδελφοί τους του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι Μαζιώτης και Ρούπα καταδικάστηκαν ερήμην τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών, για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Χαρακτηριστικά της προνομιακής μεταχείρισης των δύο αριστεριστών τρομοκρατών εκ μέρους των Αρχών, είναι όσα αναφέρει στο υπόμνημά του ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Εξαρχείων: «Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονταν στην υπηρεσία μας με καθυστέρηση μιας ή περισσότερων ημερών. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα προσωπικώς με το Τμήμα Τριμελούς Κακουργημάτων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. (...) Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι έπρεπε να δεχθούμε τον εμφανιζόμενο κατηγορούμενο έστω και αν αυτός προσήλθε με καθυστέρηση και να συντάξουμε τη σχετική έκθεση εμφανίσεως»! Οι ίδιες λοιπόν οι δικαστικές αρχές, ήταν εκείνες που απαίτησαν την χαλάρωση του αστυνομικού κλοιού για τους δύο αριστεριστές τρομοκράτες, αφήνοντάς τους να αλωνίζουν παραβαίνοντας τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί.

Ο ίδιος αστυνομικός, διοικητής του Τ.Α., τόνισε πως τρεις μήνες προ της εξαφάνισης του ζεύγους, τον Μάρτιο του 2012, είχε αποστείλει έγγραφο προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, με το οποίο «επισημαίναμε την καθυστερημένη εμφάνιση των ανωτέρω δύο προσώπων και αναμέναμε να ληφθεί υπ' όψιν ώστε να διαταχθούν τα δέοντα». Τα δέοντα βεβαίως, δεν διατάχθηκαν ποτέ, αφήνοντας σαφέστατες σκιές για τον ρόλο των Αρχών στο συγκεκριμένο ζήτημα. Την 5η Ιουλίου 2012, ο εν λόγω διοικητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ μόλις δύο μήνες αργότερα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να άρει το διοικητικό μέτρο. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετεί σήμερα ως διοικητής του Τ.Α. Αθηνών.

Τα ίδια καταθέτει και αρχιφύλακας του Τ.Α. Εξαρχείων στο υπόμνημά του προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.. «Την 20ή Ιουνίου, οπότε εκτελούσα υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας από ώρες 6 π.μ. έως 2 μ.μ., κανείς από τους δύο δεν εμφανίστηκε. Οι συγκεκριμένοι υπόδικοι δεν τηρούσαν επακριβώς τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, με αποτέλεσμα όλοι εμείς να υποθέτουμε ότι θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο αρχιφύλακας, επισημαίνοντας το γεγονός πως στο Τ.Α. Εξαρχείων τηρούνταν 270 φάκελοι ατόμων που όφειλαν να δίνουν το παρών, οπότε «καθίσταται ανέφικτος ο έλεγχος του μεγάλου όγκου όλων αυτών των φακέλων από τον αξιωματικό υπηρεσίας».

Έτερος αστυνομικός του συγκεκριμένου τμήματος, κατέθεσε πως «η μη εμφάνιση των 2 ατόμων την 20ή Ιουνίου έγινε αντιληπτή την 29η Ιουνίου (...) και αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με τον διοικητή και λόγω του ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο, να αναμένουμε έως την παρέλευση της 1ης Ιουλίου προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες». Αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής επιβεβαιώνει ότι το Τμήμα του ενημερώθηκε από το Τ.Α. Εξαρχείων για την εξαφάνιση των Μαζιώτη-Ρούπα στις 4 Ιουλίου, οπότε ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία!

Εκ των ανωτέρω, δύναται καθείς να συμπεράνει πως η μεταχείριση των δύο αριστεριστών τρομοκρατών από τις Αρχές είναι τουλάχιστον περίεργη. Καθίσταται σαφές ότι το ίδιο το Κράτος έκλεινε τα μάτια στην ασυνέπεια των τρομοκρατών, ενθαρρύνοντας, τρόπο τινά, την τελική εξαφάνισή τους. Είπε κανείς τίποτα για αριστερό παρακράτος;

Δεδομένης δε της προθυμίας με την οποία έχουν γίνει δεκτά από τις ίδιες αυτές αρχές καταφανέστατα χαλκευμένα στοιχεία εναντίον της Χρυσής Αυγής, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το απόστημα του αριστερού παρακράτους φτάνει μέχρι και τους υπουργικούς θώκους της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Επίσης, δεδομένης της σύμπλευσης απόψεων μεταξύ Μαζιώτης και κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί κανείς παρά να υποθέσει ότι πίσω από τις βαρύτατες ευθύνες υπάρχει και ενδεχόμενος δόλος.