Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Στα δύο οι ΑΝΕΛ - Κουίκ: Τι δουλειά έχουμε με το Σύριζα;

Το γεγονός πως οι ΑΝΕΛ του τηλεπρόεδρου Πάνου Καμμένου πνέουν τα λοίσθια επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις δημοσκοπήσεις, τις εσωκομματικές έριδες,
αλλά και την μηδενική απήχηση που έχουν στην ελληνική κοινωνία. Τελευταίο δείγμα διάλυσης οι δηλώσεις του Τέρενς Κουίκ σε ραδιοφωνικό σταθμό, οι οποίες ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με αυτά που λέει και κάνει ο τηλεπρόεδρος Πάνος.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε χαρακτηριστικά για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ: "Αυτοί οι λογαριασμοί που ανοίξαμε σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κακό μας κάνουν και όχι καλό". Αλίμονο, πρόσθεσε ο κ. Κουίκ, αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δώσουν την εντύπωση ότι πανε σε μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Κουίκ είπε μάλιστα ότι "θα παραδώσουμε δήμους του Αιγαίου στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ουσία είναι σαν να τους παραδίδουμε και τα κλειδιά της λαθρομετανάστευσης".

Κλείνοντας, είπε χαρακτηριστικά: "Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα να μας λένε ότι είμαστε η δεξιά συνιστώσα του. Να γίνουν αυτοί ουρά δική μας".

Είναι πασιφανές πως το θνησιγενές ανάχωμα των ΑΝΕΛ προς την Χρυσή Αυγή δεν θα έχει για πολύ καιρό ζωή ακόμα και το σύστημα σύντομα θα ανακαλύψει ένα νέο κόμμα "πατριωτικής δεξιάς". Το μέλλον βέβαια και του νέου αναχώματος, όποιο κι αν είναι αυτό είναι προδικασμένο: παταγώδης αποτυχία. Το Εθνικιστικό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!