Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο φόβος του Πρετεντέρη για τη Χρυσή Αυγή που έρχεται

Ο Γιάννης Πρετεντέρης αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές δημοσιογραφικές «ντουντούκες» του καθεστώτος του «συνταγματικού τόξου».
Αυτό το οποίο με τόσο πάθος υποστηρίζει μέσα από την αρθρογραφία του ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι αυτό ακριβώς που έχει οδηγήσει τη Χώρα μας στη σημερινή τραγική κατάσταση. Επίσης, ο Πρετεντέρης αποτέλεσε (και συνεχίζει να αποτελεί) μέρος του «βαρύ πυροβολικού» που εκτοξεύει τόνους λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Στα «Νέα» της Τρίτης ο υπάλληλος του ΔΟΛ, κάτω από τον γενικό τίτλο «Εναλλαγή», ξεκινά το άρθρο του γράφοντας τα εξής: «Θέλω ειλικρινά να καθησυχάσω τη Ρένα Δούρου και τον Νίκο Κοτζιά. Αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να έλθει η Χρυσή Αυγή. Θα έλθουν απλώς κάποιοι άλλοι, κατά πάσα πιθανότητα οι προηγούμενοι, λιγότερο ή περισσότερο διαφορετικοί ή αλλαγμένοι. Διότι έτσι συμβαίνει συνήθως στις δημοκρατίες. Φεύγει ο ένας, έρχεται ο άλλος, φεύγει ο άλλος, έρχεται ξανά ο ένας ή κάποιος παραπλήσιος».

Φαίνεται ότι ο Πρετεντέρης διαθέτει ασύλληπτες μαντικές ικανότητες και πρωτοφανή οξυδέρκεια στην ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων. Γι αυτό, άλλωστε, «καθησυχάζει» τη Δούρου και τον Κοτζιά ότι αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στα πράγματα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αλλά κάποιοι άλλοι, ακίνδυνοι, οι οποίοι θα κινούνται στα επίπεδα που επιθυμεί και εγκρίνει αυτός και τα αφεντικά του.  

Στις «δημοκρατίες», όπως τις αντιλαμβάνεται ο Πρετεντέρης, αυτό που συμβαίνει είναι η εναλλαγή στην εξουσία των κάθε λογής πολιτικών απατεώνων, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να παραμυθιάζουν τον κόσμο και να γεύονται τα προνόμια της εξουσίας. Όποιο κόμμα «δεν είναι στο κόλπο», και πολύ χειρότερα δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε τέτοια βρώμικα παιχνίδια, τίθεται από τον Πρετεντέρη και τους όμοιούς του εκτός δυνατότητας συμμετοχής στην εξουσία.

Λίγο πιο κάτω ο Πρετεντέρης γράφει τα εξής: «Διότι ξέρετε καλά τελικά τι προϋποθέτει η δημοκρατία; Την ισότητα των απόψεων. Δεν υπάρχουν απόψεις ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο νόμιμες. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο ηθικές. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο διαβλητές. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο ευαίσθητες. Οι απόψεις θεωρούνται όλες ίσες και ηθικά ισοδύναμες. Απλώς είναι αντίθετες».

Το πώς αντιλαμβάνεται ο Πρετεντέρης και η συνομοταξία του «την ισότητα των απόψεων» τη νιώσαμε από πρώτο χέρι ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Όχι μόνο δεν φιλοξένησε ποτέ, από το 2012 που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εισήλθε στο Κοινοβούλιο, την άποψη του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, το οποίο εκφράζει εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων και αποτελεί εδώ και δυο εκλογικές αναμετρήσεις την Τρίτη Πολιτική Δύναμη σε Ευρωκοινοβούλιο και Εθνικό Κοινοβούλιο, αλλά διεκδίκησε δάφνες πρωταθλητισμού στην επιχείρηση συκοφάντησης εναντίον της.

Με απύθμενο θράσος ο Πρετεντέρης διαψεύδει τα ίδια του τα γραφόμενα, αφού η συμπεριφορά του έδειξε ότι τις απόψεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν τις θεωρεί ούτε νόμιμες, ούτε ηθικές, ούτε ευαίσθητες αλλά σίγουρα διαβλητές. Μέσα στην αλαζονεία που τον διέπει, ο υπάλληλος του ΔΟΛ θεωρεί ότι ο Ελληνικός Λαός επηρεάζεται ακόμη στην πολιτική του συμπεριφορά και την εκλογική του αντίδραση από τα γραφόμενα των έμμισθων οργάνων των «νταβατζήδων» στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Δυστυχώς, γι αυτόν και τους ομοίους του, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά και ο Λαός μας κάτι τέτοιους τύπους τους αντιμετωπίζει με απέχθεια και περιφρόνηση. Όσο, μάλιστα, περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει αυτή η Λαϊκή αίσθηση και θέληση.

Γιώργος Μάστορας