Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Συνάντηση Ομπάμα-Βαρουφάκη: Όταν ο ιμπεριαλισμός συναντά τον Μαρξισμό

Η παρουσία του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, γίνεται η αφορμή προκειμένου να λάβει χώρα συνάντηση μεταξύ του Γιάννη Βαρουφάκη και του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.


Υπό τον μανδύα λοιπόν, της καθιερωμένης τελετής για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος, ο υπουργός Οικονομικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου αφενός να δώσει τα.....
διαπιστευτήριά του στους Αμερικανούς και αφετέρου να λάβει κατευθυντήριες οδηγίες αναφορικά με τα οικονομικά και τα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.


Μην αναμένετε βεβαίως τις γνωστές υστερικές αντιιμπεριαλιστικές κραυγές των εν Ελλάδι μαρξιστών. Αυτές αποτελούν προνόμιο των προεκλογικών περιόδων και ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Σύριζα άλλωστε, Αλέξης Τσίπρας, φρόντισε να συνταιριάσει την μαρξιστική ρητορική με την καπιταλιστική εφαρμογή και πράξη, κατά το χρονικό διάστημα που τα ιδρύματα του κερδοσκόπου Σόρος τον περιφέρανε στις ΗΠΑ, βοηθώντας τον να χτίσει το πρωθυπουργικό του προφίλ.


Ο Βαρουφάκης επιπλέον, υπήρξε εξόχως ειλικρινής και αποκαλυπτικός κατά το παρελθόν. Φρόντισε να συνετίσει τους κύκλους της εξτρεμιστικής αριστεράς που ζητούσαν το «γκρέμισμα του καπιταλιστικού συστήματος», υποστηρίζοντας με ζήλο πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε την αριστερά στο περιθώριο και θα οδηγούσε στην ανάδειξη του Εθνικισμού ως κυρίαρχης πολιτικής δύναμης. Σύστηνε ως εκ τούτου στους μαρξιστές, την αναγκαιότητα της ισχυροποίησης του καπιταλισμού, ούτως ώστε να υπάρχει και λόγος ύπαρξης των μαρξιστικών ανδρείκελων.


Σε εθνικό επίπεδο τέλος, η επικείμενη συνάντηση Βαρουφάκη-Ομπάμα καταδεικνύει την εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού από τους μαρξιστές απατεώνες του Σύριζα. Από την μία και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης ομιλούν περί εθνικής κυριαρχίας και από την άλλη, στα επίσημα φόρα και στους διεθνείς οργανισμούς, φροντίζουν να επιδεικνύουν στον μέγιστο βαθμό την τυφλή πρόσδεσή τους στο άρμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.