Σάββατο 18 Απριλίου 2015

«ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ», ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΟΥ


Γράφει ο Αντίοχος

Όπως είναι γνωστό, ο υπουργοπάνος Καμμένος πραγματοποιεί ήδη επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα, με κάποιους εκ των… εθνικοφρόνων παπαγάλων να πλέκουν το γνωστό πουλόβερ των… βαγονιών με ρούβλια, που δήθεν έρχονται προς ενίσχυση της «ορθόδοξης αδελφής» του νότου και άλλα τέτοια… ηρωικά.

Ωστόσο, ο βασικός παπαγάλος του υπουργοπάνου δεν αφήνει περιθώρια… ξανθογενικών παρερμηνειών για την τσάρκα του δικού του στη Μόσχα, φροντίζοντας να αποστομώσει εγκαίρως τα έξαλλα «φιλορωσσικά» παπαγαλάκια των… εθνικών ελληνο-ρωσσικών θριάμβων:

«Αποστολή στη Μόσχα με το μυαλό στην Ουάσινγκτον για τον ΥΕΘΑ

Το ταξίδι Καμμένου στην Μόσχα γίνεται λίγα 24ωρα μετά από....
την συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα. Πολλά θα γραφτούν και θα ειπωθούν. Τα περισσότερα θα έχουν πολλά στοιχεία υπερβολής που ποτέ δεν έλειψαν σε περιόδους “ελληνορωσικής προσέγγισης”. Χωρίς αμφιβολία οι επαφές που θα έχει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Μόσχα θα είναι ιδιαίτερα θερμές. Αλλά ο Καμμένος γνωρίζει ότι οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει είναι πολύ εύθραυστες. Τον επόμενο μήνα ταξιδεύει για τις ΗΠΑ ,όπου και θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του. Γνωρίζει ότι κάθε του λέξη και επαφή στην Ρωσία παρακολουθείται με προσοχή από την Ουάσινγκτον. Ο Πάνος Καμμένος είναι από τους πολιτικούς που πίστευαν πάντα στην ελληνορωσική φιλία. Θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει πολλά από την Μόσχα. Ειδικά αυτή τη περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με την “ευρωπαϊκή οικογένεια”. Ο Καμμένος όμως είναι και ρεαλιστής. Ξέρει ότι όσο σημαντική κι αν είναι η σχέση με την Μόσχα, σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν μπορεί να είναι τόσο χρήσιμη, όσο η “αμερικανική ομπρέλα”. Κάτω από την οποία παραδοσιακά βρισκόμασταν, μέχρι να οδηγηθούμε θέλοντας και μη από το “ευρωπαϊκό όραμα”».

(ΥΓ): Κοινώς, αφήστε το παραμύθι, ο Πάνος μας είναι «αμερικανάκι».