Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τους «κάρφωσε» η «Εφημερίδα των Συντακτών»: Μυστική συμφωνία εναντίον της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις


Άκρως αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ της Αλίκης Μάτση για την «Εφημερίδα των Συντακτών», υπό τον τίτλο «Κόλπα που δεν περνάνε».
Δεν γνωρίζουμε αν της «ξέφυγε» ή αν συνειδητά αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις της ΝΔ, προκειμένου να αβαντάρει τρόπον τινά και τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η κα. Μάτση αποκάλυψε μία σκευωρία για την οποία είχαμε μιλήσει εδώ και καιρό όταν κάναμε λόγο για συνάντηση δημοσκόπων με τον Μιχελάκη.

Ιδού τι έγραψε η άσπονδη «φίλη» μας και προφανώς εχθρός του Εθνικιστικού Κινήματός: «Τελικά, οι πληροφορίες που υπήρχαν από την περασμένη εβδομάδα περί της ανακρίβειας των δημοσκοπήσεων, αποκαλύφθηκαν απολύτως ακριβείς. Τι έλεγαν οι πληροφορίες; Ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ των εταιρειών να μην παρουσιαστεί η Χρυσή Αυγή πάνω από 10%…».

Μπορούμε με γνώμονα τα γραφόμενα της κ. Μάτση να πισωγυρίσουμε την σκέψη μας σε δηλώσεις όπως του Βερναρδάκη και να θυμηθούμε σωρεία δημοσκοπήσεων που πεισματικά προσπαθούσαν να περιορίσουν την Χρυσή Αυγή, εμφανίζοντας ένα ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφο μέχρι και στο 40%.

Το «γιατί» ευκόλως νοητό, αφού οι χαλκευμένες αυτές δημοσκοπήσεις λειτουργούν ως μοχλοί πίεσης προς την κοινή γνώμη, ενώ επιπροσθέτως λειτουργούν ως επιχείρημα για τους πολιτικάντηδες προκειμένου να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

 Θα διατάξει άραγε ο Μιχελάκης την έρευνα των καταγγελιών της κα. Μάτση ή μήπως αυτές οι καταγγελίες θα έχουν την τύχη της δικογραφίας περί χρηματισμού που τον βαραίνει;